Самоубийство от любов потресе Русия

OFFNews 10 март 2012 в 14:24 4533 0

Ирина Пороховщикова
Ирина Пороховщикова

Съпругата на руския актьор Александър Пороховщиков - Ирина Пороховщикова, се е обесила вчера в семейния им дом в Москва, съобщи в. Комсомолская правда.

Ирина посегнала на живота си, след като разбрала, че мъжът ú, който получил инсулт, ще умре до сутринта.

Тялото на жената е било намерено на мансардния етаж. Преди да хвърли шнура от удължителя на шията си и да ритне табуретката, Ирина целунала портрета на мъжа си на стената и оставила следи от червило по нея. Тя написала и предсмъртна бележка, която гласи следното: „Не мога да живея без Саша. Обичам Саша и ще бъда с него".

Полицаите са намерили до трупа гребенче. Експерт по съдебна медицина обясни, че често самоубийците се сресват преди смъртта си. Все още няма информация за това дали е починал и известният от стотици филми и театрални постановки 73- годишен Александър Пороховщиков.

Руският актьор е бил приет с гангрена на крака вследствие на диабет в столичната клиника „Сеченов", където на 6 март получил инсулт.

Връзката между Ирина и Александър е една от най-обсъжданите в Русия. Всичко започва, когато 42-годишният Прохоровщиков е звезда в Театъра на Таганка, където, в ателието за театрални костюми, идва на стаж 13-годишната Ирина. Бурният им роман продължи повече от 30 години.

Прадядото на Пороховщиков е бил богат дворянин, строител, архитект и меценат. Той дарявал сериозни суми за строителството на храма „Христос Спасител" . Дядо му, който също се казва Александър, е прочут оръжеен изобретател и авиоконструктор. По време на сталинисткия режим е набеден с донос, след което е разстрелян. По прадядова линия Пороховщиков получава в наследство старинния дом в Москва, където снощи се е обесила неговата съпруга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!