Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Помогнете на хора на НГДЕК да представи България в Словакия

ОFFNews 19 април 2016 в 09:00 4011 0

Девойки от НГДЕК.

По покана на Българския културен институт в Братислава, Словакия, хоровите състави на НГДЕК „Константин Кирил Философ” ще изнесат два тържествени концерта на 13 и 14 май, с които ще отбележат петия събор на българи и словаци, посветен на Светите братя Кирил и Методий и на 1100-годишнина от кончината на Св. Климент Охридски.

Хористите и преподавателите ще подготвят и изложба от снимки и рисунки с обекти и паметници на културата, заснети по време на учебното пътуване на ученици от НГДЕК - „Великоморавска мисия 2015 година”. Изложбата ще бъде официално открита в културния дом в град Девин, Словакия, където ще се състои и съборът.

През тези няколко дни учениците и преподавателите ще имат срещи с учениците от българското училище в Братислава и с Н.П. извънредния и пълномощен посланик на България в Словашката република г-жа Мария Ганева.

Средствата, които до момента са набавени от спечелен проект по програма „Мобилност” към фонд „Култура”, от благотворителни инициативи и дарения, са недостатъчни за покриване на всички разходи за пътуването на групата. Планира се разходите за храна и настаняване в скромен хостел да са за сметка на пътуващите. Гимназията поема командировъчните на преподавателите.

Училищното настоятелство към НГДЕК се обръща към потенциални дарители за набиране на средства, с които да се подпомогне пътуването на хоровите състави. Сдружението е редовно регистрирано по Закона за юридическите лица с нестопанска цел с ЕИК 121590256. Банковата сметка на настоятелството е

IBAN BG68BPBI79401072038401

BPBIBGSF

ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД

От Училищното настоятелство молят дарителите при нареждане на превод да посочват основание „Пътуване на хора на НГДЕК до Словакия 2016”. На дарителите частни лица, които се свържат с председателя на съвета на настоятелството, ще бъдат издадени актове за дарение, а с юридически лица ще бъдат сключени договори за дарение, които могат да бъдат използвани за намаляване на данъчната база. Електронна поща за контакт - [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!