Пол Макартни почти прегазен на пешеходната пътека от корицата на Abbey Road

OFFNews 09 януари 2023 в 17:40 5069 2

Abbey Road

Снимка Abeey Road

Abbey Road, обложка

Сър Пол Макартни едва не е бил прегазен на легендарната пешеходна пътека пред студиата "Аби роуд", станала известна заради едноименния албум на Бийтълс, докато дъщеря му Мери снима документален филм, посветен на 90-годишнината на световноизвестната сграда.

Музикантът от "Бийтълс" се опитвал да пресъздаде обложката на албума "Abbey Road" на групата от 1969 г. за първата пълнометражна продукция на дъщеря си, озаглавена "Ако тези стени можеха да пеят" (If These Walls Could Sing) на Дисни плюс. Легендарната ливърпулска четворка записва в прочутите студиа и кръщава на тях 11-ия си албум. Емблематичната обложка на "Abbey Road" изобразява четиримата от групата, които пресичат пешеходната пътека тип "зебра" на едноименната улица.

"Докато си тръгвахме (от студиото), казах: "Ще те снимам (по време на пресичането)", той тръгна, а една кола изобщо не спря!", разказва пред списание "Ес" Мери Макартни, която е фотограф и режисьор. Документалният ѝ филм беше пуснат в края на миналата година.

53-годишната жена споделя, че е била "много нервна", докато покаже на баща си готовия филм. "Заведох го на кино, за да го гледа и продължих да си мисля: "О, Боже мой, надявам се да му хареса ... На следващия ден бях на едно събитие и някой каза: "Видях баща ти и той говореше за документалния филм". Това е място, към което Пол Макартни наистина е пристрастен... Когато чу, че правя документален филм, беше наистина доволен и това го накара отново да си спомни за студиата "Аби роуд" и за много от историите".

Мери споделя, че винаги се вълнува при посещение на мястото и си "припомня отминалите времена", прекарани там с майка ѝ Линда Макартни, която почина през 1998 г. "Много от хората, които все още работят там, са били там и с родителите ми. Те ме дърпаха настрани и казваха: "Толкова добре си спомняме майка ти... колко страхотна беше". Дъщерята на Пол Макартни признава, че спомените я накарали да се разплаче.

Във филма на Мери Макартни специално участие взимат баща ѝ, който вече е на 80 години, неговия колега от "Бийтълс" Ринго Стар, но също и Елтън Джон, Роджър Уотърс от "Пинк флойд" и Лиъм Галахър.

Студиата "Аби роуд" са създадени през 1931 г. от компания "Грамофон", наследена от И Ем Ай, която на свой ред беше закупена от "Юнивърсъл мюзик" през 2012 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

09.01 2023 в 18:17

Нашите тогавашни пешовинкеловци, евродебили, бармадебили и ордери нещастни (до един комсомолски секретари, милиционери и военни)волгиновци, кеворкяновци, карбовковци, жанвиденовци, премяновци, имаха власт и преследваха всеки малко по-различен. "На битълс ше ми се праиш!" Битълс беше обидна дума точно както сега един комунист за да те обиди, те нарича комунист. И всичко това дойде по съветски образец, раждаше се в някоя болна руска глава и пешовинкеловците и евродебилите им препредаваха челния опит. Уроди нещастни, презряни от всеки нормален човек, от целия цивилизован свят...

10298

1

AntiZ

09.01 2023 в 18:09

Велик музикант, велик албум! Битълсите на крака им отидоха на руските гащници. Кацапа нищо не прихвана, нищо не научи, половин век от тогава! Уродлив народ, не, а дивашко племе!