Показват Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже в галерия Vivacom Art Hall

OFFNews 25 ноември 2021 в 15:30 5214 0

Творби на Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже ще покаже столичната галерия Vivacom Art Hall по повод 10-ата си годишнина.

Входът за изложбата „Модернисти на XX век“ е свободен.

Тя се открива на 1 декември от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията и ще продължи до 22 декември 2021 г.

Посетителите ще могат да видят 14 нови и непоказвани експоната на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie” (портфолио с 25 литографии от изданието 500, отпечатано от ателие Mourlot, Париж) и “Коридите”.

Ще бъдат показани творби на Салвадор Дали от серията "Библия Сакра", която съдържа текста на Библията със 105 цветни литографии, създадени през 1963 г.–1964 г. Това е най-голямата публикувана серия с илюстрации на автора.

Произведенията на Марк Шагал са от Библейската му серия (1960 г.). Портфолиото включва 24 цветни литографии, всяка от които илюстрира сцена от старозаветен текст. Сред тях попадат „Изгонването на Адам и Ева от Райската градина”, „Молитвата на Йов” и др.

Зрителите ще се насладят също на нови творби на Хуан Миро и Матис и др.

Част от картините идват от прочутото Ателие „Мурло“ в Ню Йорк, най-големият в света издател на оригинално графично изкуство, което работи с творците. Ще бъдат показани и постери от реализирани вече изложби на модернистите и Ателието.

Всички произведения ще могат да бъдат закупени и да станат част от колекциите на българските почитатели.

Поради огромния интерес на миналогодишната онлайн изложба “Библията през очите на Шагал и Дали” в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5, видяна от 50 000 души, тази година любители и колекционери ще имат възможността да се докоснат на живо до изключителните творби на Модернистите, споделя Деница Гергова, арт директор на галерията.

Галерията е първата в България, която показва и продава оригинални графични творби на големите майстори в изкуството. Работи с оторизирани фондации, издателства и семейства на артисти, допълни Гергова.

Галерия Виваком Арт Хол Оборище 5, като наследник на Modern Art Gallery е създадена през ноември 2009 г. в София и се намира на ул. "Оборище" 5. Разполага с две изложбени зали. Посетителите могат да разгледат изложби, да присъстват на джаз или класически концерти, да организират събития, коктейли, арт базари, развлекателни и културни събития, детски художествени академии и т.н.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!