Почина "петият член" на Бийтълс, продуцентът Джордж Мартин

OFFNews Последна промяна на 09 март 2016 в 08:46 4436 5

Мартин (най-ляво) с Пол Маккартни и Ринго Стар

Звукозаписният продуцент на легендарната група Бийтълс Джордж Мартин е починал.

Новината съобщи барабанистът на Бийтълс Ринго Стар в Twittеr.

Мартин е напуснал този свят на 90-годишна възраст.

Продуцентът е познат и като "петия член" на Бийтълс, тъй като Мартин е работил с групата неотлъчно по над 700 записа.

Вокалистът на Oasis също изрази своите съболезнования в Twitter към близките на починалия продуцент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2016 в 18:08

professore & "Уятми Гояж", поздрави :)

09.03 2016 в 12:35

Още преди да прочета поста на полковника си помислих абсолютно същото. Просто се присъединявам към неговия коментар, защото по-точно не може да се каже.

Имам сантимент към тази група, още навремето по комунистическо бях член на фен-клуба на Битълс, дори ми бяха изпратили картичка и фотка.

Във всеки случай ВЕЛИКА ИСТОРИЯ, това е част от съвремеантата култура и цивилизация. А на Джордж Мартин - Царство му Небесно, независимо как са го наричали приживе.

09.03 2016 в 10:42

Ф-то не е случайно!

09.03 2016 в 10:41

полковник, с цялото ми уважение, на което съм способен, си позволявам да ви отправя малко утожчнение.
Йокото е "първата двуцефка" на Бийтълз. Но и това не сигурно.
Простете за нахалството.

09.03 2016 в 10:12

До цървулетата-писачи от офф-а. С надежда, че няма да ми изтриете поста, че проповядвал секс, рок-енд-рол и език на омразата. Четете, значи. "Петия Битълз" - бас китариста Стюър Сатклиф е починал отдавна, мир на праха му , 21 годишен, през 1962 год. Но, фактически "петия Битълз" са наричали менъджера им от 1961/2 до към 1967год. Брайън Ъпстейн (тогава почива). Наричан "Петия Битълз"- с него са свързани феноменалната популярност и значение в световната култура на Битълз - силно надценени в сравнение с Ролингстоунз, Куийн и Лед Зеппелин.... Но света е такъв. "Петия Битълз" е Браян Ъпстейн. Друг един, на когото дължат късмета си и който ги отвори за Европа - Незаслужено забравения Рок-музикант -Тони Шеридан, (мир на праха му, винил на Тони Шеридан с Битълз има издаден и в Бг-то.) - през когото са минали като подгряваща група в Хамбург формално погледнато е "петия Битълз" - но прозвището е на Брян Ъпстейн - заслужено. Прочее, славата особено в рок-музиката е нетрайна и преходна. След Смъртта на Браян Ъпстейн - който вкара Бийтълз и в EMI Records, между другото - лека полека започнаха да казват и на Джордж Мртин "петия Бийтълз". В името на истината - петия "номер Три", Бийтълз:)). Гади ми се да не започнат и на дъртата пресметлива мумия Йоко Оно да и викат "петия Бийтълз".