Ексклузивно Кирил Петков: България експулсира 70 руски дипломати (допълнена)

Пътят на коприната - съвместна изложба на преподавателите от НХА и Централната академия за изящни изкуства в Пекин

ОFFNews Последна промяна на 25 ноември 2019 в 16:58 3689 0

Съвместна изложба на преподаватели от Националната художествена академия в София и от Централната академия за изящни изкуства в Пекин ще се открие на 28 ноември (четвъртък), 18.00 часа в Двореца на площад „Княз Александър I“.

В експозицията са представени 40 български и 51 китайски преподаватели, чиято творческа индивидуалност се разгръща в разнообразието от стилове и теми, и чрез богатия диапазон на изразни средства от класическата живопис и графика до дигиталния печат и смесените техники.

Проектът се провежда в рамките на сключените споразумения между Националната художествена академия в София и Централната академия за изящни изкуства в Пекин. През декември 2018 г. тя бе показана в Имперския музей на изкуството в Пекин и посрещната с голям интерес от китайската публика.

За откриването пристига делегация от петима преподаватели от Централната академия за изящни изкуства в Пекин (CAFA): проф. Лиу Пиндзин – вицепрезидент, проф. Юе Циеншан – партиен секретар на подфакултета по китайска живопис, проф. Чън Къ – ръководител на катедра „Скулптура“в подфакултета за изящни изкуства, проф. Лиу Шанин – заместник-директор на катедра „Маслена живопис“ в подфакултета за изящни изкуства, Юе Дзиецюн – директор на отдела за съвместни иновации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови