Първи тийзър от филма на Тео Ушев ''φ1.618'' в социалните мрежи

OFFNews 17 юни 2022 в 08:59 7459 0

''φ1.618''

Снимка ''φ1.618''

''φ1.618''

Безспорно едно от големите киносъбития на 2022 година у нас ще бъде премиерата на първият игрален филм на режисьорът и худобник - аниматор Тео Ушев "φ1.618".

Игралният дебют на номинирания за "Оскар" български режисьор е базиран на романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров.

Историята на „φ1.618“ разказва за нова нация от вечни, биологически съвършени хора – био-титаните, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба Пумпал. В тази утопична реалност, главните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да обърнат историята. Ще преминат през различни приключения в постоянна надпревара с времето и във вечната битка между любовта и злото, човешкото и безскрупулността.

Първият тийзър, който бе пуснат в социалните мрежи показва една мрачна антиутопична картина и загатва за визията на филма.

Двете водещи роли са поверени на актьора Деян Донков /“Стъпки в пясъка“, „Ако някой те обича“, „Аз съм ти“, „Каръци“ и др./, който ще играе завръщащия се към човешки образ Криптон и младата актриса Мартина Апостолова, която ще се превъплъти в ролята на Гаргара.

Оператор на филмът е Емил Христов, работил за десетки документални и игрални филми. Дизайнер на продукцията е Сабина Христова, а костюмите са дело на Велика Прахова.

Сценарист на филма е авторът на романа „Пумпал“ Владислав Тодоров, който е и продуцент, заедно с Орлин Руевски.

Новини за филма "φ1.618" можете да видите тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови