Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Оперната легенда Монсерат Кабайе идва в Зала 1 на НДК

OFFNews 26 август 2016 в 19:18 23485 0

Монсерат Кабайе.

Една истинска жива легенда на сцената, най-популярната и обичана оперна певица в света - Монсерат Кабайе, ще развълнува отново своите почитатели на 10 октомври в Зала 1 на НДК.

По покана на "Жокер медия", наричаната още от сънародниците си "Гласа на Испания" ще се яви пред родната публика с дъщеря си Монсерат Марти, тенор Джорди Галан и Симфоничния оркестър на БНР под диригентската палка на Рикардо Естрада.

Билетите вече са в продажба в мрежата на "Ивентим" в ценови диапазон от 60 лв. до 180 лв.

Световноизвестната оперна певица Монсерат Кабайе е родена на 12 април 1933 г. в Барселона. Кабайе започва да изучава оперно пеене в родния си град, а през 1954 г. получава първата си награда - златен медал, две години по-късно е ангажирана от операта в Базел. За кратко време тя прави впечатляващ репертоар с роли в "Тоска", "Аида", "Арабела" и "Саломе".

Звездният ѝ миг настъпва на 20 април 1965 г., когато се превъплъщава в образа на Лукреция Борджия на сцената на "Карнеги Хол", Ню Йорк. Веднага я канят от "Метрополитен опера", където пее във "Фауст" на Гуно. Световната ѝ слава нараства и след изпълнението на хита "Барселона" с Фреди Меркюри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews