Новият български филм 'Танго в тунела' в програмата на София филм фест

ОFFNews 18 февруари 2019 в 13:31 3133 0

„Танго в тунела“ е заснет през 2018 година от режисьорите Ники Станчев и Стоян Анов; за Анов това е пълнометражен дебют. Сюжетът отправя към зрителите въпроси за приятелствата, препятствията в живота, за мечтите на младите хора у нас.

Филмът разказва историята на младия Тони (Ники Станчев), който е изоставен от родителите си. Единственият му близък човек е неговата баба, която той галено нарича Маминка. Тони расте без мечти, без очаквания и без отговорност към живота на останалите. Той и приятелят му Ники (Йонко Димитров) постоянно се забъркат в абсурдни и доста често опасни ситуации, но късметът ги следва и винаги успяват да се измъкнат невредими, до една съдбовна вечер, която променя живота на двамата приятели завинаги…

В биографията си Станчев има няколко късометражни филма - „Тъмният скитник“ (2018), „Луксозна смърт“ (2017), „На стоп за диаманти“ (2015), „Треперене“ (2015), а през 2015 година излиза първият му пълнометражен филм „Момичето от ниЗката земя“. Другият режисьор на филма Стоян Анов също има опит в късометражното кино - „Неочаквано съобщение“ (2017).

За двамата режисьори работата по филма е изключително предизвикателство като сблъсък на идеи, гледни точки и опит. Ники Станчев споделя „За разлика от дебюта ми „Момичето от ниЗката земя“, в този филм създадохме едно истинско, творческо семейство, което независимо от трудностите съумя умело да разкаже една съвременна, българска драма, насочена към обърканото, младо поколение.“

Продуценти на „Танго в тунела“ са Златето Керемедчиева, която е написала и сценария, както и Диляна Данева, за която филмът също е дебют – в ролята на продуцент. И двете участват във филма и като актриси. Оператори са Момчил Александров и Емилиан Дечев, а музиката е на Иван Динев. В актьорския екип са още Анна Банкина, Павел Владимиров, Лилия Лилова, Илия Виделинов, Асен Караниколов и други. Като част от саундтрака на филма са включени парчета на Веси Бонева, „Индиго кидс“ и рапърът Din Yo. „Танго в тунела“ е съвместна продукция на „New Actors Studio“ и „Yellow Brick Pictures“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови