Носителят на Grammy Хорасио Ел Негро Ернандез с първи концерт в България

OFFNews 04 януари 2019 в 14:03 1852 0

Хорасио El Negro Ернандез (Куба) и виртуозът на бас Йоргос Факанас (Гърция) се срещат на сцената на City Stage за истинско музикално пиршество за ценителите на музиката.

На 25 януари (петък) сцената на City Stage посреща за първи път в София носителят на Grammy Хорасио El Negro Ернандез (Куба) и виртуоза на баса Йоргос Факанас (Гърция). Звездният състав на меломанското шоу допълват джаз любимците на България Мишо Йосифов (тромпет), Вили Стоянов (тромбон), Димитър Льолев (саксофон) и гръцкият им колега Димитрис Севдалис (клавишни).

Кубинският барабанист Хорасио Ернандез е един от най-добрите и известни музиканти на световната джаз сцена, който в този проект комбинира собствения си оригинален джаз-латино звук с музиката на Йоргос Факанас.

El Negro е многократен носител на награди Grammy, свирейки с джаз легенди като McCoy Tyner и Michel Camilo или рок икони като Carlos Santana и Steve Winwood, или като част от латино оркестъра Tinto Puente's Tropi Jazz All Stars. През годините Ернандез с право е заслужил признанието да бъде един от най-добрите барабанисти в целия свят!

Работата на Йоргос Факанас включва музика за ,кино и театър, студийна и концертна дейност със звезди от ранга на Dave Weckl, Mike Stern, Frank Gambale, Dennis Chambers, Anthony Jackson, Brett Garsed, Bireli Lagrene, Eric Marienthal, Alex Acuna, Lew Soloff, Greg Howe, Lenny White, плюс огромен обем авторски композиции от соло парчета до оркестрови произведения.

Автор е на 17 книги за теория на музиката. В последните години Йоргос Факанас разпродава напълно участия на сцени като COTTON CLUB в Токио, ART CENTER в Сеул, историческия 55BAR в Ню Йорк, SALA RADIO в Букурещ и още много, а авторитетни издания като Bass Player Magazine, Bass musician Magazine, Modern Drummer, Bass guitar magazine и Rhythm magazine го определят като един от най-креативните басисти и композитори на съвременната сцена.

На сцената:
Хорасио Ернандез (барабани)
Йоргос Факанас (бас)
Димитрис Севдалис (клавишни)
Михаил Йосифов (тромпет)
Димитър Льолев (саксофон)
Велислав Стоянов (тромбон)

Билети онлайн на EVENTIM.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови