Никита Михалков приет в реанимация с тежка ковидна пневмония

OFFNews 06 януари 2023 в 15:38 5418 7

Никита Михалков

Снимка Личен профил във Facebook

Никита Михалков

Никита Михалков е много болен, пише ТАСС. Режисьорът, актьор, продуцент и председател на Съюза на руските кинематографисти "Никита Сергеевич е хоспитализиран с грип", се посочва в съобщението, без да се разкриват подробности. Агенция "Интерфакс" вчера също съобщи, че причината за хоспитализацията на носителя на "Оскар" е грип, като се позова на информация от прес-офиса на кинематографиста.

Телевизионният канал "360" днес уточнява, че Никита Михалков е в реанимацията на болница №52 в Москва. Според източниците на електронната медия режисьорът е в съзнание. Той е диагностициран с грип с признаци на системно възпаление. Отбелязва се, че е поставен на нисък приток на кислород и дихателният процес е нормализиран.

По-рано каналът Baza в Телеграм, който цитира и Lenta.ru, обяви, че Михалков е хоспитализиран с ковидна пневмония, а лекарите оценяват състоянието му като тежко.

Припомняме, че Никита Михалков, син на поета и автор на текстовете на химна на СССР и Русия Сергей Михалков и писателката Наталия Кончаловска, е на 77 години. Носител е на редица отличия, сред които "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм за "Изпепелени от слънцето". Първата значима роля на Михалков като актьор е във филма "Аз крача из Москва" (1964) на Георгий Данелия. Като режисьор той създава трагикомедии, притчи, екранизации, военни драми. Сред най-известните са "Пет вечери", "Свой сред чужди, чужд сред свои", "Роднини", "Няколко дни от живота на Обломов", "Незавършена пиеса за механично пиано", "Робиня на любовта", "Изпепелени от слънцето". 

По-големият му брат, Андрей Кончаловски, е също световноизвестен режисьор. И двамата са поддръжници на режима на Путин. В последните години Никита Сергеевич се прочу като привърженик на всякакви конспиративни теории, развивани от него в предаването "Бесогон". В него той се изявава като краен консерватор, религиозен фанатик и изобличител на "либералния Запад".

Една от последните му идеи бе да се учредят "евразийски Оскари" - провокирана от санкциите на Запада спрямо Русия след нахлуването в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

8

putifob

11.01 2023 в 20:16

"И двамата са поддръжници на режима на Путин"
Много е лесно да плюеш по бивши диктатори...
Да плюеш по сегашните се искат топки, каквито Михалков няма.

-529

6

6екеr4о

09.01 2023 в 11:06

Уважаеми г-н Красимир Т. Г.,
много държа на следното уточнение:
Ако ще градираме изродщината на тоталитарните режими,
то последователността е слената - фашизъм, националсоциализъм, комунизъм!
Дори покойният Жельо Желев, Царство му Небесно, тоз убеден марксист, впоследствие само материалист, призна публично, че комунистическият тоталитаризъм е много по-съвършен и гаден от нацисткия, щото първият, за разлика от втория превзема цялата соственост в държавата!

-240

4

редовно четящ

06.01 2023 в 20:08

В рашистан изглежда има стойност само животът на придворните лакеи.

-240

3

редовно четящ

06.01 2023 в 20:07

Е та?

345

1

Джендо Джедев

06.01 2023 в 15:45

Кобзон подрежда масата... ;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!