НДК затяга мерките за сигурност, А4 става основен вход

OFFNews 30 август 2018 в 12:47 3330 0

Вход А4 става основен вход на НДК.

Централният вход, който се ползваше най-често досега, вече ще бъде отварян само при големи събития като изложения и базари, както и няколко часа преди концертите в Зала 1. Пропускането на зрители и посетители през него ще става след проверка за сигурност, което изисква от гражданите да предвидят достатъчно време за влизане в НДК.

От съображения за сигурност входът за денонощен достъп ще е А4 (откъм бул. Витоша), както беше по време на българското европредседателство. Вход Б2 (откъм „Моста на влюбените”) също ще функционира 7 дни в седмицата от 08.00 ч. до 20.00 ч.

От началото на септември се забранява влизането в сградата на лица във видимо нетрезво състояние, както и на такива, намиращи се под въздействие на упойващи вещества, съобщават от управата на двореца. Няма да се допускат зрители и посетители с обемисти багажи, с хладно и огнестрелно оръжие, пренасящи общоопасни вещества, материали и др.
Няма да се допуска и внасянето на течности в сградата. За всички по-големи събития ще бъде осигуряван и специализиран медицински екип с линейка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови