Quantcast

НДК подарява "Виртуозност и красота" на софийските меломани

OFFNews Последна промяна на 31 май 2016 в 17:55 1750 0

На 4 юни от 19:00 ч. в Зала 6 на НДК почитателите на високото изкуство ще имат възможността да се насладят на камерния концерт "Виртуозност и красота".

На него своя многостранен талант ще покажат “1, 2, 3 , Quarto”. Това са изявени български музиканти от по-младото поколение, които свирят соло, дуо, трио и квартет. Иван Пенчев (цигулка), Иван Въгларов (цигулка), Татяна Тодорова (виола) и Ваня Пешева (пиано) ще впечатлят със своя съвременен прочит на творби от Рахманинов, Изаи, Дворжак и Онегер, актуалността на идеите и емоциите в тази музика, доказващи силата на камерната интерпретация и модерния стил на общуване с публиката.

Програма:

- Сергей Рахманинов: Соната за пиано опус 36 № 2 в си бемол минор;
- Еужен Изаи: Соната за две цигулки I част;
- Антонин Дворжак: Терцет за две цигулки и виола опус 74;
- Артур Онегер: Рапсодия във фа мажор.

Билети се продават на цени от 10 и 14 лв. на касите на Билетен център-НДК и Ticketportal.bg.

Иван Пенчев
завършва НМУ „Л. Пипков” и НМА „Проф. П. Владигеров” в класа на проф. Йосиф Радионов. Още в детска възраст става лауреат на национални и международни конкурси като „Виенявски”, „Коциан”, „Светослав Обретенов” и др. Участва в майсторските класове на: Макс Ростал, Владимир Спиваков, Светлана Безродная и Бернхард Хартог. От 1990 г. насам Иван Пенчев заема различни позиции, включително концертмайстор в многобройни български и международни оркестрови формации под диригентството на: Клаудио Абадо, Карл Сейнт Клер, Росен Миланов, Невил Маринър, Емил Табаков и др.

Иван Въгларов завършва НМУ „Л. Пипков” и НМА „Проф. П. Владигеров” в класовете на Юлия Ангелова, Петър Арнаудов и Дора Иванова. Продължава образованието си във Висшето училище за музика във Вюрцбург, Германия с магистърска степен в класа на проф. Хервиг Цак. Бил е концертмайстор на Нов симфоничен оркестър София. Живее в Германия и работи в оркестри като: Philharmonie der Nationen, Радио-симфоничния оркестър на Щутгарт, Südwestdeutsche Philhharmonie Констанц, Театър Вюрцбург и други. Иван Въгларов е цигулар с много солови изяви и участия в камерни концерти в България и Европа.

Татяна Тодорова завършва Училището по музика и сценични изкуства в Стара Загора и НМА „Проф. П. Владигеров” в класа по виола на проф. Огнян Станчев. Свири в Симфоничния оркестър на БНР. През 2005 г. създава със свои колеги-приятели Quarto Qurtet и като музикант от него изнася многобройни концерти.

Ваня Пешева е пианист с активна изпълнителска дейност, обхващаща еднакво активно солистичната и камерна сфера на музициране, запазвайки яркостта на своята интерпретаторска уникалност пълноценно, както в соловите концертни изяви, така и в различни камерни формации. Музикалната критика и много изтъкнати изпълнители я определят като: „...ярък музикант със собствено интерпретационно виждане, притежаващ всички качества за една артистична кариера - блестяща техника и изпълнителска индивидуалност" (сп. “Музикални хоризонти”). Нейната активна изпълнителска дейност включва солови и камерни рецитали и изяви с оркестри в България, Италия, Испания, Македония, Франция, Швейцария и Южна Корея.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !