НДК чества рождения ден на Крикор Азарян със спектакъл на негов ученик

ОFFNews 26 февруари 2018 в 11:28 2826 0

Брилянтна комедия, която се движи по ръба на стендъп и поезия - това е спектакълът на Ива Тодорова – „Приятно ми е, Ива!”, който гостува на театър "Азарян" на 15 март от 19:00 часа, специално заради честването на рождения ден на големия Крикор Азарян. 

Ива Тодорова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Крикор Азарян и както се случва с всички негови ученици, това оставя дълбока следа у нея.

„Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и - каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка?”, пита авторката на спектакъла и и със смях до сълзи представя нейната гледна точка, вдъхновена и от досега й с проф. Азарян.

„Всеки час по актьорско беше повод за експеримент и радост. И някак неусетно започнах и да чета много, да гледам непрекъснато филми и представления. Коко така разказваше за автори, художници, филми, че веднага ти се приискваше да си част от знанието“, споделя още Ива.

През 2015 година точно на рождения ден на Крикор Азарян – зала 2 в НДК се превръща в театър "Азарян". От тогава на тази дата НДК отбелязва раждането на големия режисьор със специално събитие, дело на някой от учениците му.

Театър "Азарян" е една от най-големите и красиви театрални зали в България, с уникална амфитеатрална форма. На нея вече са били представяни някои от най-известните български актьори и режисьори, както и съвсем млади творци. Първото представление в новия театър е „Чайка” по Чехов – един от любимите драматурзи на проф. Азарян.

Билети ще намерите на касите на Билетен център НДК и на ndk.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!