НАТФИЗ с нова специалност

ОFFNews Последна промяна на 03 юли 2015 в 19:06 5057 0

Снимка НАТФИЗ

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ очаква записвания за кандидатстудентски консултации, които ще се провеждат през целия юли и август по обявен в сайта график.

Двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“ ще приемат студенти в 14 бакалавърски и 10 магистърски програми.

Бакалавърските програми са: Актьорство за драматичен театър, Актьорство за куклен театър, Театър на движението – Танцов театър, Режисура за драматичен театър, Сценичен и екранен дизайн, Сценография за куклен театър, Театрознание и театрален мениджмънт, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Фотография, Анимация, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика.

Възможностите за магистратури са: Мениджмънт в сценичните изкуства, Театрално изкуство, Актьорско майсторство за театър и кино, Публична реч, Режисура в сценичните изкуства, Режисура в куклено-театралните практики, Мениджмънт в екранните изкуства, Филмово и телевизионно изкуство, Образователен и терапевтичен куклен театър и Естетика на приложната фотография, която е нова за Академията.

Целта на новата специалност Естетика на приложната фотография е да бъдат надградени професионалните и творчески умения на студенти, вече придобили бакалавърска степен. Тя е отворена и към завършилите други висши училища в страната и чужбина. Разположена е в рамките на една учебна година (2 семестъра) и ще бъде реализирана от висококвалифицирани преподаватели. Завършилите специалността придобиват възможност за работа с професионална квалификация Магистър по фотография в следните области: експерти в сферата на аудио-визията и новите медии; специалисти в областта на реставрацията, консервацията, съхранението и архивирането на фотографски образи, куратори на фотографски изложби и колекции.

НАТФИЗ ще приема заявленията за кандидатстване между 17 и 21 август. Изпитите ще се провеждат от 1 до 10 септември.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !