Националният балет на Испания с шоу във Варна

OFFNews 23 декември 2016 в 10:45 4495 0

След фурорa, който предизвика при предишните си две гостувания, Националният балет на Испания се готви за нов успех в България. Най-престижната испанска танцова формация ще излезе на три големи български сцени в национално турне от 7 до 14 юни 2017. На 7 юни първокласните танцьори ще излязат на сцената Зала 1 на НДК в София, на 10 юни 2017 г. ще гостуват в Булстрад Арена в Русе. Финалът на турнето ще бъде във Варна на 14 юни в Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта.

Почитателите на страстното фламенко ще имат шанса да гледат четири спиращи дъха постановки в един спектакъл. За първи път пред българската публика ще се играят „Болеро" по музика на Равел, „Ritmos", „Soleá del Mantón" и „Alento" по хореографията на Алберто Лорка, Бланка Дел Рей, Рафаел Агилар и Антонио Нахаро, който е и артистичен директор на балета.

Високо танцово майсторство, пищни костюми и сценография, чувствена и страстна музика, емблематични творби и вдъхновяващи спектакли са част от формулата на Националния балет на Испания да впечатлява и привлича световната публика отново и отново. В България четиридесетте звездни танцьори ще танцуват под акомпанимента на жива музика. Звукът на десетки кастанети и ритмичните удари на токовете на испанците ще вдигнат градуса в залата и ще подпалят сцената. А зрителите ще останат завинаги влюбени в горещия испански темперамент.

Националният балет на Испания е грандиозна структура, създадена от испанското Министерство на културата и е най-голямата институция, разпространяваща класически и съвременни трактовки на фламенко. Чрез него Испания пази дългогодишни традиции не само в този танц, но и в „сарсуела", и в грациозния „ескуела болера", които са претопени през 18. век от френски и италиански танци в испански стил.

Вече 38 години Балетът е музикалната емблема на Иберийския полуостров и изпълнява мисията си да развива и популяризира фламенкото по света. Този танц е под закрилата на ЮНЕСКО и е обявен за ценност за човечеството. С името на Националния балет е свързано творчеството на танцьори като Антонио Гадес, Хоакин Кортес, Ева Уербабуена, Хосе Антонио, Кармен Амая, Аурора Понс, Нана Лорка, Аида Гомес и много други.

Билетите вече са в продажба. Цените им са от 40 до 80 лв. с ограничен брой VIP места от 100 лв. Във Варна могат да се закупят от касата на Двореца на културата и спорта, както и от мрежата на Еventim в цялата страна – бензиностанции OMV, магазинитe Office 1 Superstore, Техонополис, книжарници Orange, и на този интернет адрес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови