Музикалният театър представя: 'Песента на планетите' със специалното участие на Валя Балканска

OFFNews Последна промяна на 17 септември 2020 в 13:03 2283 0

На 20-ти септември, неделя, от 11:00 часа, Национален Музикален Театър "Ст. Македонски" представя постановката "Песента на планетите".

Зрителите ще се потопят в мистиката на Космоса и да преживеят едно смело и озаряващо духовно пътуване, постигнато чрез изяществото и поетиката на българското балетно и композиторско изкуство.

Постановката е продукция на Музикалния театър и Националната музикална академия под режисурата на Калина Богоева. Музиката на балета “Песента на Планетите” е дело на младата композиторка Емелина Горчева.

Калина Богоева е българска примабалерина и балетен педагог. Признат авторитет в България и в чужбина в областта на методиката на класическия танц (Руска школа), както и в анализа и изучаването на балетния класически репертоар и балетна режисура. Калина Богоева е била преподавател и художествен ръководител на Държавното художествено училище; репетитор на Софийския балет, главен балетмайстор на балета при Варненската опера, директор на балет „Арабеск“. Създател и ръководител е на специалностите балетна педагогика и балетна режисура при ДМА „Панчо Владигеров“, учредител и президент на Международна танцова академия „Варна“, автор на класически и съвременни балети.

Емелина Горчева е носител на 10 награди от различни конкурси по композиция, като 3 от тях са международни. Удостоена е и с приз от Първите национални награди „Проф. Панчо Владигеров” -2015г. Възпитаничката на проф. Йовчо Крушев в НМА създава музикално-сценични произведения в различни жанрове - мюзикълът „Достатъчно”, музикално-театралната метаморфоза „Така ли прави всяка жена?” по мотиви от операта на Перголези „Слугинята-господарка”. Горчева е автор и на музиката към късометражния филм-мюзикъл „Eat me”, към пълнометражната провокативна кино-драма „No one”, симфонични творби и камерно-инструментални произведения, песни и миниатюри за пиано.

„Песента на планетите” е със специалното участие на Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, солистката на Музикалния театър Илона Иванова и част от Хора на театъра.

В ролите участват студенти от специалност „Балетно изкуство” в НМА, както и хореографи и водещи артисти от Музикалния театър и Балет „Арабеск”, Държавна опера-Стара Загора и Държавна опера-Варна.

Билети тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови