Mузикални проекти извън традиционните граници ще бъдат представени на фестивал във Варна

OFFNews 08 август 2019 в 11:24 1701 0

Снимка radar-festival.eu

За шеста поредна година посетителите на Варна и Градската художествена галерия в града ще имат възможността да се докоснат до едни от най-интересните български и европейски музикални проекти.

В рамките на 3 дни от 9 до 11 август организаторите на RADAR Festival Beyond Music ще съберат артисти, които представят изкуството си извън традиционните граници в разнообразни артистични форми като филм, видео арт, поезия, съвременен театър и танц, също и технологии. Концертите, ателиетата и дискусиите са подходящи за всички възрасти - както за професионалисти, така и за любители.

„RADAR Festival Beyond Music е събитие за смелите, за търсещите и тези, без страх да се качат на първия ред в увеселителното влакче на собствените си сетива. Нашият RADAR търси иновацията, провокацията и изненадата. Публиката следва да е готова да бъде разтърсена из основи, да подложи под съмнение изградените парадигми за изкуство, за да преживее нещо красиво и специално“, споделят от екипа на събитието в своя официален сайт.

„Смелостта и иновацията са обединяващи за всички проекти, които ще видите и чуете по време на RADAR. Утвърдените и прохождащи артисти, които представяме дръзват да мислят и творят без ограничения“, добавят още те.

Тази година първата фестивална вечер ще бъде открита от 19:30 часа с изпълнението на музикалния проект GORAFUNK и пианистката Сетере Нафиси. GORAFUNK е проект на Стефан Горанов, създаден през 2015-та година в Холандия, развиващ се на четири континента в опитите си да търси и създава „музиката на днешния ден“. В основата на идеята му стои създаването на нови музикални хоризонти чрез непреходността на джаз звученето.

Втората вечер ще стартира отново в 19:30 часа, като акцент ще бъде проектът Mixing Vanity, който съчетава мода, джаз, електроника, театър и видеоарт. Идеята е на пианиста и композитор Димитър Бодуров, в чийто екип са актрисата и модел Ирмена Чичикова, тромпетистът Росен Захариев и барабанистът Димитър Семов. Представлението изследва границата на нарцисизма със смирението; в един свят, в който суетата е модел за подражание и екраните са нейните огледала, а красотата продължава да търси своето признание.

Закриването на тазгодишното издание на фестивала ще бъде от скандинавския барабанист Антон Егер, който ще представи дебютния си албум Æ в 21 ч.

Платформата на RADAR Festival Beyond Music представя смели и иновативни идеи чрез концерти, представления, отворени дискусии, работилници и ателиета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови