"Марвел" в цифри: 13 филма, 8 години, 10 млрд. долара печалби

ОFFNews 19 май 2016 в 18:21 10353 1

След премиерата на "Капитан Америка: Войната на героите", "Марвел" достигна общи приходи от филмите си в размер на над 10 милиарда долара, предаде "Гардиън".

Досега филмовият клон на комикс издателя е пуснал 13 филма през последните осем години, първият от които бе "Железният човек". Най-много печалби досега е донесъл "Отмъстителите" от 2012 г. - 1,5 милиарда долара, като средно останалите продукции носят по 769 милиона долара всяка.

От 6 май досега "Войната на героите" е спечелил 940 милиона долара по света.

Десетте милиарда приходи от лентите са дошли само и единствено от билети, без да се броят всички останали печалби от лицензи, рекламни продукти, ДВД-та и т.н.

Филмите на "Марвел" в сегашния си вид са идея на продуцента Кевин Фейж, който ги е проектирал да се развият в поне три фази в следващите няколко години, в които предстои да видим филми за Черната пантера, Капитан Марвел, Доктор Стрейндж и т.н.

Следващите няколко продукции предстои да доведат сюжетно до "Отмъстителите: Войната на безкрайността", който трябва да излезе през 2019 г.

Финансовите успехи на "Марвел" се дължат на големия китайски пазар, откъдето за последния им филм дойдоха почти 400 милиона долара. Това са добри новини за "Дисни", собствениците на студиото, които заедно с конкурентите си страдат от надигащите се популярни телевизионни поредици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!