Мария Бакалова спечели наградата на лондонските кинокритици

OFFNews Последна промяна на 08 февруари 2021 в 10:41 4900 0

Мария Бакалова

Актрисата Мария Бакалова спечели наградата за поддържаща роля на Лондонските кинокритици за филма "Борат 2", съобщи БТА.

Тя измести за наградата Елън Бърнстин ("Да намериш отново себе си") и Аманда Сайфред ("Манк").

За ролята си в "Борат 2" Бакалова има и номинация за "Златен глобус".

Голямата награда за филм на годината Лондонските кинокритици (London Critics Circle) присъдиха на "Земя на номади". Филмът спечели още две награди на виртуалната церемония - за актриса на годината на Франсис Макдорманд и за сценарий на Клои Чжао. Филмът вече се очертава като фаворит в холивудския награден сезон, като част от групата режисирани от жени, получаващи много номинации. Той беше отличен и на кинофестивала във Венеция.

Хорърът "Сейнт Мод" спечели също три награди, включително и за британски или ирландски филм на годината. Режисьорката му Роуз Глас получи наградата за режисьорски пробив, а Морфид Кларк - за британска или ирландска актриса на годината.

Наградата за най-добър актьор получи посмъртно Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса". За актьор в поддържаща роля беше избран Шон Паркс ("Мангроув").

Риз Ахмед спечели наградата за британски/ирландски актьор на гоидната за "Без звуци в живота" и "Mogul Mowgli".

Лондонските кинокритици избраха за най-добър режисьор Стив Маккуин за поредицата "Глас за промяната" ("Малка брадва").

"Още едно" на датчанина Томас Винтенберг спечели наградата за чуждоезичен филм.

Заради пандемията церемонията беше излъчена в канала на Лондонските кинокритици в Ютюб за първи път. Наградите връчваха членове на асициацията, а почти всички победители изпратиха видеопослания. Тържество с номинираните и наградените е планирано за по-благоприятен период през годината. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови