'Малко късмет за по-късно': Новият обещаващ бг филм

Последна промяна на 14 февруари 2018 в 16:06 2244 0

„Малко късмет за по-късно“ е история за двама бивши боксьори, които се срещат години по-късно. Заглавието е от едноименния сборник с разкази и новели на Палми Ранчев, по мотиви от който е създаден филмът.

Зрителите на тазгодишното издание на София филм фест ще могат да го гледат през март в столичните киносалони.

„Късметът е този, в който, ако вярваш – го има. После зависи в какво си вярвал – това си получил!“, споделя режисьорът Александър Смолянов и определя филма като история за бокс, но не само.

„Предисторията е дълга, вече е на десетина години. Започна с няколко истории за София, - продължава Смолянов. - Бяхме петима приятели и всеки написа по един сюжет. „Тилт” беше един от тях. Във времето останахме двамата с Чавдар Живков (сърежисьор на филма), с който създадохме сценария - всеки със „своя” герой, с неговата житейска съдба. И в един ден, в един град, двете съдби се пресичат“.

За главната роля Александър Смолянов още от самото начало избира Цветан Алексиев. Другият главен герой е изигран от Явор Борисов. Той се присъединява към продукцията на по-късен етап, но се впуска в приключението със сърце, душа и тяло - напълнява с 10 кг за част от снимките, които пресъздават миналото, и след това отслабва с 15 кг – за моментите, които пресъздават настоящето в историята. Той е бивш боксьор и тренировките, на които се отдава в продължение на 3 месеца, му помагат да изгради достоверно героя си.

Цветан Алексиев също тренира месеци наред за своята роля. И двамата дават всичко от себе си в подготовката и по време на снимачния процес.

В „Малко късмет за по-късно“ участват още Филип Трифонов, Стефан Денолюбов, Глория Петкова, Маргарита Хлебарова. Оператор е Димитър Костов, а музиката е дело на Гаро Ашикян.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !