Любо Киров пее с English Chamber Orchestra пред храм ''Св. Александър Невски''

OFFNews 06 юни 2023 в 11:54 1036 0

Любо Киров

Снимка Столична община

Любо Киров е специален гост на English Chamber orchestra за първия им концерт в София

Любо Киров е избран от English Chamber orchestra да бъде техен специален гост на първия им концерт пред катедралния храм “Свети Александър Невски” на 13 юли в София, съобщават организаторите. 

По думите им певецът е предпочетен пред други наши изпълнители заради диапазона на гласа и разнообразния си репертоар. Той ще излезе на специалната сцена, която ще бъде изградена пред православния храм. Все още не е уточнен репертоарът , с който ще се представи Киров. Известният певец има опит от съвместни изпълнения с класически оркестър, но за първи път ще дели сцена със световноизвестна формация, допълват организаторите.

„За мен е чест да бъда част от галавечерта с English Chamber Orchestra“, защото това е един от престижните европейски състави за класическа музика”, каза Любо Киров.

От 1977 г. британският оркестър има за патрон принц Чарлз III, както и привилегията да свири на множество събития от важност за кралското семейство.

В София ще звучат произведения на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар.

В програмата са включени и млади български таланти, които ще изпълнят специално разработени български народни песни под акомпанимента на English Chamber Orchestra като реверанс към родната публика, допълват организаторите. 

Билети тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови