Лили Иванова даде интервю в двореца Врана, тръгва на турне от септември

OFFNews 10 юли 2017 в 08:53 9172 0

Снимка бТВ

Примата на българската естрада Лили Иванова ще изнесе поредица от концерти тази година.

Тя даде интервю за бТВ в двореца Врана, за да разкаже за турнето си. То започва с началото на септември.

Ето къде и кога примата ще изнесе концерти:

Созопол (Аполония, 01.09), Стара Загора (18.09), Хасково (20.09), Враца (28.09), Самоков (07.10), Сливен (15.10), Шумен (17.10), Добрич (19.10), София (25.10), както и 3 концерта извън страната – в Берлин (03.11), Мадрид (06.11) и Милано (06.12). Всички концерти са под мотото „За пълноценни мигове с музиката”.

Лили Иванова обяви още, че тази година е завършила новия си диск.

За себе си Лили казва: "Мисля, че съм била критична към себе си винаги, но може би съм правила някакви пропуски по отношение на репертоар, защото тогава не мога да пея това, не мога да пея онова, този текст не става или не може да се изпее, както имах забрана в радиото за песента „Искам те”, забраняваха да се пуска, но аз я пеех. На мен много трудно могат да ми забранят нещо". 

А най-важните хора в живота примата посочва: "Най-важните хора в моя живот са били моите родители, разбира се, нали, вечна им памет и до много скоро беше моята учителка госпожа Савка Генова, която почина за съжаление януари месец. С нея можех почти всичко да споделя. Тя живееше с моите емоции, с моите успехи и сега ми липсва, защото ми даваше ценни съвети, от нея много неща съм научила". 

А какво е научила и какво иска да научи българите: "Не искам да уча никого на нищо, защото смятам, че всеки е в състояние да си помисли малко и да реши какво да направи със собствения си живот, защото това е техен живот, това не е мой. Аз зная какво да направя от себе си и всеки човек трябва да е наясно към какво се е устремил, какво иска да постигне в живота. Но това не се постига от небето само да падне, човек трябва да работи. Искам да завърша, че ако аз не бях това, което съм в момента и не вървя непрекъснато напред, никой нямаше да си спомня, че някога е живяла на тези земи Лили Иванова."

А дали се приема като епоха: "Нека хората, които останат след мен да оценят коя съм била, каква съм, що съм. Аз може много да се мисля, че съм велика, но това не носи на никого нищо. На мен най-малко".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови