Кубинските джазмени Иван Мелон Люис и Ариел Брингес гостуват в София

OFFNews 29 септември 2023 в 10:45 837 0

Скрийншот от Facebook

Снимка Скрийншот от Facebook

Скрийншот от Facebook

Кубински джаз ще чуем в София. Пианистът Иван Мелон Люис и саксофонистът Ариел Брингес гостуват на 27 октомври в София с пограмата Alma en Cuba. Събитието е в Sofia Live Club, съобщават от Jazz Plus .

По думите им Alma en Cuba e изящно подбрана селекция от кубински песни извън времето, или по-точно казано – на всички времена, където се преливат и си взаимодействат съвременни елементи, вплетени в традиционната лирична музика от Куба:

„Alma en Cuba е органична симбиоза на двама от най-експресивните и талантливи музиканти със световно значение от съвременната джаз сцена – пианистът Иван Мелон Люис, носител на наградата Латино „Грами” и познат на публиката от бенда на Ара Маликян, и саксофонистът Ариел Брингес, завладял сърцата на публиката с представянето на програмата „Кубинска носталгия” преди година в София. Двамата музиканти представят своята визия за преливането на стилове и прескачане на граници по органичен начин на популярната и камерната кубинска музика“, разказват от Jazz Plus.

„Те ни предлагат една среща на минало, настояще и бъдеще в обятията на кубинските стилове и взаимодействието им с джаза и европейската класическа музика по пътя. Интересният репертоар въодушевява слушателя и носи радост от споделянето на красивото музикално пътешествие във времето“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews