Книгите-игри: Няма друго място, където героят си ти (галерия)

Калоян Константинов 31 октомври 2015 в 09:00 8380 3

Снимка OFFNews

Поглед в новооткритата книжарница за книги-игри.

Както вече ви споменахме, на площад "Славейков" №7, в централния безистен точно срещу фонтана, бе открита първата у нас книжарница за книги-игри.

Тя вече имаше и своето първо събитие - премиерата на най-новата творба на Елена Павлова (Върджил Дриймънд) "Градска вещица", която разделяща една корица с произведението на Георги Караджов - "Ловец на таласъми", всеки можеше да си закупи с автограф и в лимитирано издание.

Собствениците на книжарницата обаче обещават, че това е само началото на поредица събития, а книгите-игри, макар и акцент, няма да са единственото, което мястото ще предложи на почитатели на фентъзито, фантастиката и развлекателната литература.

От OFFNews решихме да разгледаме новия скромен, но пълен догоре дом на книгите-игри, където успяхме и да си поговорим с авторката:

„Градската вещица” е най-новата Ви книга?

Първата от 15 години насам книга-игра. Дълго време самият жанр беше, да го наречем, хиберниращ в България. От няколко години вече започва издаване на т.нар. Нова вълна и малко или много старите автори започнаха да я подкрепят. Самото написване на книга, естествено, отнема време. Важното е, че видя бял свят и за Хелоуин е премиерата.

С тази идея ли тематиката е всисветийска?

Даже и корицата е малко или много случайно подбрана, вече след което си решихме, че за Хелоуин просто е идеалният момент. В творбата се разказва за една градска вещица, където героят, разбира се, си ти и която е в организацията на добрите и влияе на реалността, за да подкрепя нормалния живот на хората. Тя се сблъсква с всякакви приключения в опитите си да спре злото да разруши София, България, Европа и света в крайна сметка.

Ако се развива в реално време, за България изпуска малко нещата от контрол.

Въпросът е колко ужасно влияят лошите.

Към момичета или момчета е насочена повече книгата?

Надявам се, че това, че в „Градска вещица” героят е героиня, няма да спре желаещите да я прочетат, поне досега не е. В „Ловецът на таласъми” героят си е герой, който пък се надявам, че няма да спре женската част на публиката да прочете втората книжка в омнибусчето.

Погрижили сте се и за двете публики.

Не е нарочно, честно казано. Беше отдавна време няколкото героини в книгите-игри да се сдобият с нова сестричка.

Трудно ли беше да започнете да пишете отново след тези 15 години почивка?

Писала съм и други неща през това време, миналата година излезе първата част на „Пръстенът на нибелунга”, адаптация по либретото на оперите на Вагнер с много богати илюстрации на Петър Станимиров, сега излиза втората до няколко седмици – „Валкирията”, отделно и разкази имам. Но книги-игри не съм след последната, която излезе 2000-та година. Но то си е като карането на колело, общо взето.

Надяваме се, че 2016 г. ще излезе книгата-игра „Червено” с вампирска тематика, отново с главна героиня, която, да се надяваме, ще спаси света от вампирите.

Какво е изречението, което накратко да привлече нови читатели към книгите-игри?

Няма друга книга, в която героят си ти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!