Изложба на Кристо и Жан-Клод от днес в София

Изложбата е посветена на проекта “Опаковането на Триумфалната арка” в Париж

Последна промяна на 09 септември 2021 в 07:01 1262 0

Ретроспективна изложба на Кристо и Жан-Клод, посветена на проекта “Опаковането на Триумфалната арка” в Париж започва днес в Галерия "Vivacom Art Hall" на улица Оборище 5 в София.

Официалното откриване е от 19:00 ч. в Салонната зала на галерията. Изложбата ще бъде достъпна за разглеждане от 10 септември и ще продължи до 6 октомври 2021 г.

В деня на официалното откриване на “Опаковането на Триумфалната арка” - 18 септември 2021 г., в Галерията в София ще бъде излъчено на живо (лайв стрийминг) събитието от Париж.

Изложбата в София ще представи за пръв път на българската публика селекция от офсетови оригинални литографии с ръчен подпис от Кристо: “Портите” в Ню Йорк – 2003; Завесата, Колорадо, САЩ, 1972; Стената, Оберхаузен Германия, 1999; Чадърите, Япония - САЩ, 1991; „Опакованите дървета в Риен, Швейцария, “Пон Ньоф” в Париж, както и оригиналната рисунка на Мастаба в Абу Даби, който е и последният нереализиран все още проект на двамата артисти. Ще бъдат показани още 10 оригинални плакати на произведения на Кристо и Жан – Клод, предоставени от Организацията на фестивала “Процес - Пространство”, които са дарени от самите творци. В изложбата ще има и рисунки на Кристо от годините му в Националната Академия.

Посетителите ще могат да се насладят на творчеството на артистичното дуо, както и ще могат да бъдат закупени 13 оригинални произведения само, и единствено в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5, някои от които са се превърнали в емблематични за Кристо и Жан-Клод.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови