Испански фламенко танци завладяват фестивала 'Танц Филм Фест'

OFFNews 10 септември 2019 в 13:01 2435 0

Изобилие от завладяващи фламенко танци ще се пренесат на екрана в кино „Люмиер Лидл”, като част от фестивала Танц Филм Фест. Тази година в навечерието на Киномания, организаторите от НДК гарантират на своята публика наполовина повече емоции със специалното издание 33 ½ , като половинката са 12-те филма, които зрителите ще могат да гледат в кино „Люмиер Лидл” от 24 до 30 септември.

Подарете си едно незабравимо пътуване в слънчевата родина на фламенкото – Испания. Филмът „Лос Тарантос” от 1963 г. ще Ви представи секси, суровия и каталунски стил на танцуване, който бележи изявата на легендарната танцьорка Кармен Амайя в ролята на Ангустиас.

Злочестите любовници във филма се играят от Сара Лесана и хипнотизиращия Антонио Гадес, станал световноизвестен 20 години по-късно с фламенко трилогията на Карлос Саура. Въпреки че навремето е номинирам за „Оскар” за чуждоезичен филм, филмът „Лос Тарантос” на режисьора Франсиско Ровира-Белета е същинско скрито съкровище, непоказвано извън Испания с десетилетия.

Жизненият фламенко танц в „Лос Тарантос” ще Ви достави истинско удоволствие за сетивата, зареждайки Ви с пламъка на този стил, който перфектно успява да пресъздаде всяка емоция – от радост до тъга. Филмът, който ще Ви накара да усетите истинският испански дух на фламенкото, може да гледате на 26 септември от 20:30 ч.

Повече информация и цялата програма на Танц Филм Феста може да намерите тук.

Билети за „Лос Тарантос” може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови