Ирландската пост-рок сензация God Is An Astronaut се завръща в България на 4 октомври

OFFNews 21 май 2018 в 12:08 2438 0

Инструменталната ирландска група God Is An Astronaut се завръща в България за концерт в столичния клуб Mixtape 5. Концертът ще се проведе тази есен, на 4 октомври, четвъртък.

God Is An Astronaut са ирландска пост-рок група от Кънтри Уиклоу, които са създадени през 2002 година от двамата братя Кинсела - Нилс (бас, китари, визуални ефекти) и Торстен (вокали, китари и клавир). Още от самото си създаване, ирландскoто трио е запазило ролята си като една от водещите инструментални групи на световната музикална сцена.

Стилът на групата използва елементи на електронната музика, краут и спейс рокът, които много напомнят на легендарната експериментал немска формация Tangerine Dream. GIAA комбинират интензивния си инструментален рок с ефирни и емоционални звукови пейзажи, великолепна динамика, пресичащи мелодии, които са синхронизирани с впечатляващи светлинни и визуални ефекти.

GIAA имат 9 дългосвирещи албума, като последният беше издаден на 27 април 2018, носейки името Epitaph.

Можете да го чуете в Youtube на следния адрес: https://youtu.be/zPGUuC3b91k

Билетите струват 25 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg, както и на всички каси www.bilet.bg/каси и магазини На Тъмно. В деня на събитието и на място ще струват 30 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови