Японският колектив IC4DESIGN, избран за един от 200-те най-добри илюстратори в света, идва за workshop в България

OFFNews 30 август 2022 в 13:07 1368 0

Sofia Summer Fest

Снимка Sofia Summer Fest

Sofia Summer Fest

Авторите на култовата поредица книги “Детектив Пиер” са японския колектив IC4DESIGN. Те идват в България, по покана на EuroSpeed, за ексклузивен workshop, който ще се проведе на 10 септември от 13:00 часа по време на Sofia Board Game Weekend, в рамките на Sofia Summer Fest.

Сред клиентите на IC4DESIGN по света са Google, Adobe, Toyota, The New York Times, Mercedes-Bentz и др.

„За първи път ще посетим България и сме изключително развълнувани. Сега ще можем на живо да видим София, чийто лабиринт нарисувахме преди известно време и ще разберем дали сме се справили със задачата“ споделя художникът Хиро Камигаки.

На специалния workshop, екипът на Камигаки ще покаже какъв е процесът на работа, през който минават, както и ще дадат възможност на желаещите да се включат в създаването на обща илюстрация.

“Изключително сме радостни, че IC4DESIGN откликнаха на поканата ни. След рисунката, която създадоха за нас, сме в постоянна връзка и искахме да представим тях и работата им на повече хора. Така се роди идеята да дойдат в България, а какво по – подходящо място от Летния фестивал на София и уикенда с настолните игри. Сигурни сме, че ще запалят доста хора с идеите си и енергията си“, разказва Николай Рашков, оперативен директор на Eurospeed.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови