Японската стихия Ямато отново в България с ново шоу

ОFFNews Последна промяна на 13 юли 2016 в 16:52 5618 2

Японските барабанисти Ямато ще представят новата си програма "Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето" на 24 октомври 2016, зала 1 на НДК, 20:00 часа.

Повече от 20 години японските барабанисти Ямато радват хората по света и ги заразяват със своята вдъхновяваща енергия и силен дух. Ритъмът на тайко барабаните е ритъмът на нашето сърце - в това дълбоко вярват барабанистите от Ямато и всеки човек, посетил техен концерт, е усетил сетивно това твърдение. Тези завладяващи барабанисти са изнесли над 2700 представления в 57 страни от целия свят.

Билетите са на цени от 30 до 80 лв. и могат да бъдат закупени онлайн.

Какво е Bakuon?

Ритъмът на сърцето, който пулсира в човешкото тяло
звук, който ще ни следва до края на дните..
Този звук, пълен с енергия, разказва древното предание от далечното минало до вечното бъдеще, предавано от поколение на поколение...
Той бие равномерно и не спира и за миг
Всичко се завърта около него и не бива да спира..
Дейностите на хората,
толкова много съдби,
докато човечеството съществува
този дълбок звук
днес дори на прага на небето и земята
вибрира.

Историята е за ритъма на сърцето, който пулсира у всеки от нас. Носим го от раждането, през нашето израстване и така ден след ден до края на дните ни. Преди всичко ние, които го носим в себе си, сме героите на тази история днес, в този кратък отрязък от вечността. Във всичко живо и видимо в този свят, което съществува между земята и небето, нашите сърца бият равномерно. Всичко има своя тих, но силен пулс. Вдъхновени от ритъма на сърцето, ние го вплетохме в историята на Ямато.

Всеки удар на тайко барабана при Ямато представя неговата жизнена история, пълна с усилия и сълзи, и със спомени, които съхраняват всеки удар от пулсиращото сърце на събралите се тук. И макар, че нашето място в обширната обща история може да изглежда незначително, ние все пак се стремим да напишем нова страница в нея. Днес ние ще се опитаме да споделим с нашата публика един важен миг във времето, където заедно “ние все пак съществуваме”.

Как започна всичко

"Всичко започна на един фестивал в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара. Изпълнихме една моя композиция, която се казваше “Huyga”, а после един журналист ме попита как се казва състава, за да го упомене в статията си и аз казах онова, което ме хрумна спонтанно - “Ямато” - оказа се, че името ни подхожда, независимо, че някои ми казваха, че звучи като наименовиние на крайпътно кафене. Това участие отключи вратата към бъдещите ни представления, които днес наброяват 200 на година из целия свят, а броят на барабанистите нарасна от четирима на петнадесет души".

Маса Огава, създател и художествен ръководител на Ямато

Всичко започва като на шега - първите им изяви са в Китай през 1994 г. пред 20 000 души в рамките на четири представления. Последващите им спектакли са в други азиатски страни, включително в Индонезия, Южна Корея и Сингапур. През 1997-99 г. стъпват и в Южна Америка, като всяко отделно тяхно турне покрива поне 10 000 км. В 1999 г. за първи път участват на фестивала в Единбург и са наречени ласкаво в пресата “музиката на душата”. С това се слага началото на световните им турнета. Днес те са известни и обичани в целия свят и са гостували в над 55 държави на всички континенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови