Хореографът Димитрис Папайоану представя 'Великият укротител' за първи път в България

OFFNews Последна промяна на 23 май 2018 в 12:41 1729 0

Световноизвестният хореограф Димитрис Папайоану ще представи за първи път в България свой спектакъл. "Великият укротител" ще бъде показан на 28 и 29 септември в Дом на културата "Борис Христов", Пловдив, от 19:30 часа, в рамките на ONE DANCE WEEK 2018.

"Великият укротител" е новото бижу в 30-годишната впечатляваща кариера на Папайоану. В спектакъла човешкият живот е пътешествие до скрити съкровища, откриване на съкровеното, вътрешно археологическо проучване на смисъла. Талантливият грък жонглира с препратки от историята на изкуствата, известни европейски картини, метафори и танцови техники. Зрелищните декори, типично в стила на Папайоану, са подвижна вселена, в която подът става вълна, отварят се неочаквани врати, създават се хибридни същества, докато десетимата танцьори на сцената разголват табутата за смъртта и тялото.

Премиерата на "Великият укротител" се състоя през миналата година в Онасис Център, Атина. Спектакълът ще бъде представен на българската публика преди британската си премиера в Лондон, а вече бе показан на най-престижните фестивали и сцени на два континента - в Париж, Мадрид, Барселона, Неапол, Стокхолм, Сеул, Тайпе и други.

"Великият укротител" става част от програмата на 11-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK, който ще се проведе между 24 септември и 14 октомври в Пловдив. Следете Facebook събитието за повече информация.

От 23 май на касите на Easypay и онлайн, в системата на ЕpayGo.bg, ще бъдат пуснати в продажба 50 промоционални билета за "Великият укротител" на ексклузивна цена от 20 лева до изчерпване на количествата.

ONE DANCE WEEK се организира от Фондация "ЕДНО за Култура и Изкуства" и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови