Холивудските актьори все още имат различия със студията по въпроса с изкуствения интелект

OFFNews 02 ноември 2023 в 17:05 1512 1

Стачката в Холивуд продължава

Снимка Getty Images

Стачката в Холивуд продължава

Преговарящите представители на актьорите и големите студиа в Холивуд все още не са разрешили притесненията относно изкуствения интелект и други въпроси в разговорите, целящи да бъде сложен край на 111-дневната стачка, предаде Ройтерс, като цитира профсъюза на Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радио артисти (SAG-AFTRA).

Оттам казаха, че е представено преработено предложение за използването на изкуствен интелект на Съюза на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP), който представлява "Нетфликс", "Уолт Дисни" и други медийни компании.

В бележка до членовете си от профсъюза на актьорите се казва, че е имало среща с представители на студиата "в продължение на повече от три часа..., за да представим нашето ревизирано предложение".

Профсъюзът търси възможности да ограничи как студиата могат да използват изкуствен интелект при производството на филми и телевизионни предавания.

Актьорите се страхуват, че могат да бъдат заменени от цифрови изпълнители, както и техни подобия да се използват без разрешението им.

В изявлението се казва, че и други въпроси са в процес на дебати.

"Продължаваме да очакваме отговора на AMPTP на нашите изчерпателния пакет от насрещни предложения, който им предоставихме на събота, в който се разглеждат нерешени въпроси", заявиха от профсюъза на актьорите.

Представители на киностудиата засега не са отговорили на запитване, изпратено от Ройтерс.

Холивудските актьори стачкуват от средата на месец юли с искане за по-високи минимални заплати и други придобивки, а част от тях демонстрират пред офисите на студията в Ню Йорк и Лос Анджелис.

"Вашето присъствие на първата линия на стачката и подкрепа в социалните мрежи остават източник на вдъхновение", обърна се профсъюзът към членовете си.

Филмовите и телевизионните сценаристи също преустановиха работа тази година в битка за защита от изкуствения интелект и увеличаване на компенсациите в ерата на стрийминг платформите. Те обаче постигнаха споразумение с представителите на студиата в края на септември.

Двойната стачка спря повечето продукции в САЩ, остави хиляди членове на екипите без работа и струва на калифорнийската икономика най-малко шест милиарда щатски долара, показва данни на института "Милкен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

03.11 2023 в 08:05

Може би са "енергийно бедни", хората, не могат си плати отоплението на басейна и бензина за ролса....
Дано им дадат "коледни надбавки", че да не требе да ровят у кофите.... (ツ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!