Холивуд отново в Бояна: Hellboy III и Никълъс Кейдж снимат през лятото

OFFNews 12 юни 2017 в 13:52 9127 2

Снимка nuboyana.com

Филмовият център в Бояна и това лято ще бъде терен за заснемането на големи холивудски продукции.

От днес се възобновяват снимките на екшъна „211“ с участието на Никълъс Кейдж. След като претърпя инцидент през април по време на снимките у нас и замина да се лекува, Кейдж вече се е възстановил и се върна в България, за да продължи работата по филма.

През лятото ще започнат снимките и на дългоочаквания „Hellboy III: Rise of the Blood Queen“ – продължението на „Hellboy: Seed of Destruction“ от Майк Миньола и „Hellboy II: The Golden Army“, което излезе през юли 2008 г. Сценаристи на филма са Андрю Косби, Кристофър Голдън и Майк Миньола, а режисьор на третата част ще бъде Нийл Маршал, който впечатлява с работата си в телевизията по сериали като „Игра на тронове”, „Западен свят” и „Ханибал”. В главната роля на Хелбой ще се въплъти Дейвид Харбър. Снимките ще продължат девет седмици в София, две седмици по нашето крайбрежие и още две седмици в Лондон.

Това разказа пред OFFNews Ярив Лернер, синът на Ави Лернер (президент на компаниите “Ню Имидж” и “Милениум Филмс” и от 2006 г. собственик на “Ню Бояна филм”), който беше назначен преди 4 години за изпълнителен директор на „Ню Бояна филм“. 

През март киностудиото създаде свой център за професионално обучение – FilmForge и започна с курс по актьорско майсторство за специалност “Киноактьор”, след който един от курсистите имаше и участие в продукции на „Ню Бояна Филм“. Училището продължава да обучава желаещи да се занимават с кино и един от курсовете е за писане на сценарии. Най-добрият сценарий на края на курса може да бъде превърнат във филм. Според Ярив Лернер сценарият е една от най-важните части в един филм и добре написаният сценарий привлича добри режисьори и актьори. За пример може да се даде проектът на киностудиото за филм за цар Калоян – все още се работи по сценария, защото е важно историята да е добра, за да се предложи на режисьор. Студиото се надява да привлече Мел Гибсън като режисьор, но първо трябва да се разработи качествен сценарий.

Киностудиото работи и с много рекламни продукции. В София ще бъде снимана реклама за последния модел автомобил на Порше, но подробностите са тайна.

След като беше обявил, че търси земя да разшири дейността (не в квартал "Бояна", а в страната), сега Лернер сподели, че на територията на киноцентъра се строи ново съоръжение – басейн за подводни снимки, който ще привлече още продукции за снимки у нас.

Ярив Лернер също така е запален по йога и освен холивудски звезди той води у нас американски учители по духовни практики. Тази година през август за втори път ще се проведе международният фестивал за йога и музика „Udaya Live“, организиран от него. След като миналата година фестивалът, който се преведе в Боровец, беше посететен от близо 800 души, тази година гостите ще бъдат посрещнати в Правец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

2

Emil Kasamakov

12.06 2017 в 19:22

Кейдж не играе в Hellboy, бе! То си пише - довършва снимките на 211. А Hellboy 3 е съвсем друга продукция, която тепърва ще се снима... ако въобще почнат.

63994

1

Red or Dead

12.06 2017 в 14:45

Никълас Кейдж беше добър артист, ама отдавна няма читава роля,а с този Хелбой направо копа дъното.
 
X

Подкастът на OFFNews