Хит от Бродуей на сцената на НДК на 17 октомври

ОFFNews 09 октомври 2015 в 19:55 2645 0

Пресконференцията в НДК.

На 17 октомври от 19:00 часа в Зала 1 на НДК ще бъде представен бродуейският хит “Човекът от Ла Манча” с Орлин Горанов (Дон Кихот)м Елена Атанасова (Дулсинея) и Мариан Бачев (Санчо Панса).

Това ще бъде първият съвместен проект между Националния дворец на културата и Държавна опера-Пловдив, стана ясно на пресконференцията за мюзикъла.

“За последно театрален спектакъл в НДК съм играл преди 11 години - мюзикъла “Коса”, чийто режисьор отново беше Борис Панкин и се надявам следващото ни гостуване да не е пак след толкова време. Ролята на Санчо Панса ме промени изключително много, тъй като това е и един от най-емоционалните спектакли, в които съм играл. Зарядът, който той предлага, е несравним с нищо друго”, коментира Бачев.

“Спектакълът има една цел - да прегърне публиката си. Той следва онази легенда на мюзикъла, която започва 40 пресечки извън Бродуей през 50-те години на миналия век и, благодарение на сълзите на зрителите си, стига до тази световна слава. Неслучайно го наричат и “невъзможния мюзикъл”, който повече от 60 години властва над емоциите на хората”, коментира режисьорът Борис Панкин.

“Да си зададем въпроса: “Кой е лудият?” и да си начертаем приоритетите, защото единственото нещо, което имаме на този свят и в този живот е времето, а го пилеем безразборно", заяви и Горанов.

Зрителите ще се насладят, освен на играта на Мариан Бачев, Орлин Горанов и Елена Атанасова, също и на Кръстю Кръстев, както и на солисти на Държавна опера - Пловдив. Останалата част от екипа включва художниците Иван Токаджиев и Петър Митев, хореографа Боряна Сечанова, режисьорите Евгени Господинов и Борис Панкин. Диригент е Константин Добройков. Над 30 човека ще бъдат на сцената в Зала 1 на НДК на 17 октомври.

“Човекът от Ла Манча” е отличен с 10 награди “Тони”, известни и като театралните “Оскар”-и, включително в категориите “Най-добра музика” и “Най-добър мюзикъл”.

Билетите за спектакъла вече са пуснати в продажба на касите на Билетен Център - НДК и мрежата на Тикетпортал.

Севиля, Испания. Краят на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани, а евентуално и съдени. В затвора попадат на Съда на затворниците. Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват като “съдят” всеки нов затворник. Разбира се, всеки се признава за “виновен” и му се отнема всичко, което може да се ограби от него. Сервантес, обаче има нещо толкова скъпоценно, колкото живота си – ръкопис на един от най-великите романи за всички времена – “Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча”. Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот и верния му оръженосец Санчо Панса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови