Гръцките метъли Rotting Christ с концерт в София

OFFNews 12 януари 2022 в 14:04 2556 1

Гръцката метъл машина "Rotting Christ" ще забие за българските си фенове.

Това ще се случи на 26 февруари 2022 година от 19:00 часа в столичния клуб "Mixtape5".

Бандата е основана през 1987 година в Атина, Гърция. Тя преминава стилово през блек метъл и грайнд кор направленията в тежката музика, за да се установи трайно в стил, който самите музиканти определят като "дарк метъл".

Групата е основана от братята Сакис Толис (вокали, китара) и Темис Толис (барабани). От 1997 постоянен член на Ротинг Крайст е басистът Андреас Лайос, заместил Джим Пацурис. През 2005 година втори китарист на групата става Йоргос Бокос на мястото на Костас Василакопулос. Трима кийбордисти са свирили в Rotting Christ през годините: Джордж Толиас, Джордж Захаропулос и сесийният музикант Панайотис.

През годините на съществуването си "Rotting Christ" сасвирили на една сцена с банди като "My Dying Bride", "Tristania", "Tiamat", "Vintersorg", "Finntroll", "Old Man's Child", "Malevolent Creation", "Anorexia Nervosa", "Vader", "Krisiun", "Deicide", "Behemoth".

Имат 13 издадени студийни албума, като последния е от 2019 година и носи името "The Heretics".

Билетите са в продажба онлайн и в мрежата на Eventim.bg в цялата страна. Електронната версия на билетите не е необходимо да бъдат разпечатани, могат да бъдат сканирани директно от телефон.

До 14 януари билетите ще са на цена от 30 лева!

Всички фенове под 18 годишна възраст ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която ще може да изтегли онлайн в дните преди събитието.
Събитието ще се състои според текущите изисквания и заповеди на Министъра на здравеопазването! Към момента те са: всички възрасти влизат с валидни «зелени» сертификати, 72 часа за PCR тестове, до 48 часа за бързи тестове за антигени, съобщават организаторите на концерта BGTSC.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови