Георги Мамалев: Няма по-голям акумулатор за вдъхновение от публиката

ОFFNews 28 ноември 2019 в 16:52 3799 0

На 20 декември от 20:00 часа в Зала 1 на НДК ще състои концерт-спектакъл “Спомен НЛО”, който ще обедини най-качествените музикални и комедийни произведения на легендарната формация НЛО в актуална драматургична конструкция. В него ще се включат добре познатите актьори от легендарната формация НЛО /Георги Мамалев, Антон Радичев, Катерина Евро/, с участието и на звездите Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, младата актриса Ева Данаилова.

Ето какво сподели любимият български актьор Георги Мамалев пред OFFNews.bg за предстоящия спектакъл, вдъхновенията и незаменимите хора.

„Роден комик!“ – това ли е най-голямото признание, което сте чували за себе си?

"Роден комик" е по-добре от "Неродена мома", примерно, така че приемам признанието с удоволствие! Ако трябва да съм честен обаче, аз хич не съм суетен човек и тия работи с признанията и похвалите понякога даже ме притесняват... За мен е важно да си върша работата, да радвам хората и толкова.

Казват, че комиците са често тъжни извън ролите си. Кое е последното, което Ви натъжи?

Приличам ли ви на тъжен човек? Абсурд! Търся смеха и в най-неприятната ситуация, защото няма по-голяма победа от това да разсмееш някой тъжен човек - на улицата или в залата! А пък не напоследък, а по принцип ме натъжават лошотията у хората, особено такива, които съм считал за приятели.

Над 40 години сте на сцената – откъде черпите енергията и вдъхновението си?

А сега де? Би било хубаво в мазето да имах вълшебно изворче, от което като пийна веднага да се заредя с енергия и вдъхновение... Но тъй като нямам, предполагам, че просто така съм роден, а пък семейството и истинските приятели много помагат в това отношение. И публиката! Няма по-голям акумулатор за вдъхновение от публиката, с която се радваме на хармонични, дори любовни взаимоотношения вече наистина много години.

Как се роди идеята за Клуб НЛО и откъде дойде името на шоуто?

Историята започва доста преди "Клуб НЛО", което е телевизионното предаване. Както предполагам знаете, ние се "родихме" като музиканти в "Оркестър без име", и къде на майтап, къде не, направихме група НЛО през 1983-1984 г. с актьорите от филма. Всъщност кръстник ни е Йосиф Сърчаджиев. Правихме голям концерт за закриването на световното първенство по художествена гимнастика във Варна през 1984 г. и малко преди концерта Йоско, който беше водещ, тържествено обяви, че ще ни представи като "НЛО", защото в "Работническо дело" писали как в небето над Велико Търново се появило НЛО, но те се преместило от Търново във Варна, над Летния театър... И така, на майтап, станахме НЛО... Доста по-късно вече направихме телевизионното предаване "Клуб НЛО", с участието и на много други актьори като Тони Радичев, Чочо Попйорданов, Мария Сапунджиева... Сега пък, в "Спомен НЛО", освен част от предишния екип влизат и нови обичани имена като Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, това е нормалния и бих казал задължителен кръговрат на всеки проект с толкова дълга история.

Пародийните текстове в шоуто имаха изключително силни послания, които все още са актуални. Откривате ли приемственост в социалния хумор днес? 

Чак е плашещо, колко актуални са днес нашите скечове от преди десетилетия! И това никак не ме радва, защото не говори много добре за социалното ни развитие...

Как решихте да направите „Спомен НЛО“?

Идеята е на големия наш композитор Стефан Димитров, който наскоро, на 70-та си годишнина каза, че е грехота прекрасната музика, писана специално за НЛО и разбира се текстовете на някои от най-талантливите ни поети и текстописци като Живко Колев и Недялко Йорданов, да бъдат забравени и така, от дума на дума, се събрахме с Тони Радичев и Катето Евро, с Тончо и Камен, младата Ева Данаилова, изключително приятна е работата с режисьора Лъчезар Аврамов и сценариста Димитър Стоянович, които направиха много нови и много смешни етюди специално за спектакъла, но вдъхновени разбира се от класическите образи на шоуто.

Какви изненади сте приготвили за публиката, която все още помни и обича НЛО?

Гарантирам на публиката много смях, великолепните песни на Стефан Димитров, страхотни актьори от няколко поколения, въобще, заповядайте на 20 декември в зала 1 на НДК за да си припомним колко хубаво е да сме заедно и да се забавляваме напук на всичко, което ни заобикаля!

Със специални акценти в концерта ще почетете Велко Кънев и Чочо Попйорданов

Те ще бъдат с нас, абсолютно съм убеден в това и се надявам да усетят, колко много ги обичаме и колко ни липсват. Не е вярно, че няма незаменими хора - Велко и Чочо са точно такива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови