Георги Господинов на Аполония’23, фестът започва на 28 август в Созопол

В Созопол ще пристигне и Нобеловият лауреат за литература Светлана Алексиевич.

OFFNews 07 юни 2023 в 10:10 1266 0

Снимка Аполония 2023

За 39-а поредна година един от най-обичаните български фестивали – Празниците на изкуствата Аполония, ще зарадва публиката с уникална програма от културни събития. Фестивалът ще се проведе от 28 август до 5 септември в Созопол.

Участие в него ще вземат най-известните лица в българските театър, литература, музика и кино, сред които е и носителят на Международната литературна награда „Букър“ Георги Господинов.

В Созопол ще пристигне и Нобеловият лауреат за литература Светлана Алексиевич. Пълната програма на Аполония 2023 може да бъде видяна на официалния сайт – www.apollonia.bg, а билетите за всички събития са вече в продажба в мрежата на Eventim.

Аполония ще зарадва своята публика с разнообразие от литературни събития, музика, театър, кино и изложби. Откриването ще бъде на 28 август с Гала концерт на Музикален театър „Стефан Македонски“. Сред изпълнителите са и супергрупата Фондацията, легендарните рок групи Сигнал и Б.Т.Р., поп изпълнителите Мария Илиева, Михаела Маринова, Джаз триото на Васил Спасов и много други.

Важно място в програмата заемат майсторските класове за млади творци и изпълнители. Ръководител на майсторския клас по творческо писане ще бъде Георги Господинов, а майсторския клас по цигулка ще води световно известният цигулар и музикален педагог Минчо Минчев.

За почитателите на българското кино организаторите са подготвили филмови продукции като документалните „Моралът е доброто“, режисиран от Веселин Диманов, и „Ваклуш“ с режисьор Николай Василев, игралните „Шекспир като улично куче“ на режисьора Валери Йорданов, „Анна“ на Боримир Илков и други. В програмата са включени постановки на Народен театър „Иван Вазов“, Театрална работилница „Сфумато“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и други.

В Художествената галерия в Стария град ще се проведат редица интересни изложби, повече информация за които ще намерите в пълната програма на Фестивала.

За поредна година Празниците на изкуствата Аполония 2023 превръщат Созопол в културен център и представят селекция от най-новите и най-добри спектакли, концерти, филми и изложби, включващи редица световноизвестни български и чуждестранни артисти.

Повече информация за програмата на Аполония може да намерите на: https://www.apollonia.bg/

На Facebook страницата на фестивала:
https://www.facebook.com/ApolloniaFestival/

И на Instagram страницата на фестивала:
https://www.instagram.com/apolloniabg/

Билети за Фестивала може да закупите от тук:
https://www.eventim.bg/bg/artist/praznici-na-izkustbata-apoloni-2023-462/profile.html

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови