Галерия: 20 хил. души посетиха най-голямото младежко събитие, правено в България

ОFFNews 12 септември 2017 в 11:17 4649 0

За два дни София беше домакин на най-голямото младежко събитие, правено някога в България.

През изминалия уикенд над 20 000 души се забавляваха в залите на Интер Експо Център, заедно със световноизвестни имена от сериалите, анимето, комиксите, косплея, гейминга и графитите.

Изключителното гостоприемство от страна на българската публика трогна не само Том Влашиха, Кийша Касъл-Хюз (Игра на тронове) и Майкъл Маларки (Дневниците на вампира), но и всички косплей звезди, уебкомикс художници и графити артисти, прелетели хиляди километри, за да присъстват на първия за България Aniventure Comic Con.

Много панели, срещи с фенове, турнири, стотици награди и хиляди усмивки белязаха началото. Зала Anime & Movies предложи на посетителите изключително разнообразие от комикси, артикули и кътове за забавление.

Съседната гейминг зала срещна най-добрите геймъри в България в битка за големи парични награди, но и предложи на всеки присъстващ възможност да се включи в редица по-малки състезания с награди.

Алеята за улично изкуство пък беше преобразена от най-добрите графити артисти от България, Германия, Испания, Италия и Швейцария. 

Главната сцена на Aniventure Comic Con беше запазена зона за най-големите атракции в тазгодишното издание – грандиозен Cosplay конкурс, невероятно K-pop състезание и, разбира се, панелите на Том Влашиха, Кейша Касъл-Хюз (Игра на тронове) и Майкъл Маларки (Дневниците на вампира), които бяха наблюдавани на живо от над 2500 души.

Aniventure Comic Con ще се завърне и през 2018.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови