Габровският театър изпраща учител по история на посещение в 'Шекспировия Глоуб Тиътър'

ОFFNews 06 декември 2019 в 10:44 2189 0

Учител по история от местното ОУ „Неофит Рилски“ спечели голямата награда от Коледния театрален фестивал на Габровския драматичен театър. Името на 33-годишния Цветомир Хаджииванов беше изтеглено от томболата след като приключи последният спектакъл - „Мнимият болен“, вечерта на 4 декември. Това стана на сцената на театъра в присъствието на публиката, гост актьора Николай Урумов, габровската трупа и тричленната комисия в състав: Петко Койчев - директор на ДТ „Рачо Стоянов“, Светлана Цвяткова и Павлина Пенчева.

Цветомир Хаджииванов спечели пропуск за двама за представлението „Укротяване на опърничавата” в „Шекспировия Глоуб Тиътър“ в Лондон на 8 февруари 2020 г., с осигурени туристическа обиколка на театъра, самолетни билети до английската столица и обратно, две нощувки в хотел, като целият пакет е за двама. Печелившият му талон беше изтеглен от 13-годишния Валентин Петров, който публиката познава от спектакъла на Габровския театър „За Първото Българско царство: Отшелника“ на режисьора Петринел Гочев. Цветомир сподели, че е гледал всички представления от Коледния фестивал.

Освен него, станаха ясни кои са носителите на другите четири награди. Николай Урумов донесе късмет на Васвие Адем, която също се оказа преподавател, но по информационни технологии в ОУ „Ран Босилек“ в града. Тя спечели втората награда - пропуск „Златен билет” за двама за всички премиери на ДТ „Рачо Стоянов” - Габрово през 2020 г.

Актьорите от габровската трупа Даниел Тотов, Надежда Петкова и Магдалена Славчева изтеглиха имената на останалите печеливши: Татяна Хинтоларска - трета награда - пропуск за двама за представление на Народен театър „Иван Вазов” през февруари или март 2020 г.; Дианка Делуди - четвърта награда – пропуск за двама за представлението „Одисей” на Драматичен театър – Пловдив в началото на 2020 г.; Деница Асенова - пета награда – пропуск за двама за спектакъла „Майстори” на Народен театър „Иван Вазов”, който ще се играе на 15 декември 2019 г. на сцената на ДТ „Рачо Стоянов” – Габрово.

В салона присъстваха и лично приеха наградите си Цветомир Хаджииванов, Васвие Адем и Деница Асенова. Екипът на театъра се свърза с другите двама печеливши.

Коледният театрален фестивал се проведе от 1 до 4 декември 2019 г. на сцената на Габровския драматичен театър. В рамките на четири дни, публиката гледа четири комедийни постановки – две на ДТ „Рачо Стоянов“: „Чешити“ и „Мнимият болен“, спектакъла „Съблечи се“ на Драматичен театър – Пловдив и представлението „Брачни безумия“, съвместна проукция на Театър Криле и ДТ „Рачо Стоянов“. Общо 1045 зрители посетиха фестивала. Като съпътстващо събитие към фестивала беше организирана коледна томбола за зрителите с пет театрални награди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови