Финалът на Евровизия е днес, EQUINOX разчита на вота на сънародниците в чужбина

OFFNews 12 май 2018 в 08:11 7155 1

Група EQUINOX - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-Джей Джей, Джони Манюел и Трей Кембъл излизат тази вечер нн сцената на Altice Arena в Лисабон на финала на Евровизия. 

Те ще представят песента „Bones“ в конкуренцията на представителите на още 25 държави - Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Португалия, Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия, Ирландия, Сърбия, Молдова, Унгария, Украйна, Швеция, Австралия, Норвегия, Дания, Словения и Холандия. 

Нашите излизат под № 18, първи са Melovin от Украйна. Финалът започва в 22 ч. българско време, ще се излъчва на живо от БНТ.

Големият финал ще бъде проследен на живо от над 12 000 души в „Altice Arena“ в португалската столица, а очакваният брой на телевизионните зрители е над 400 милиона.

Зрителите ще видят и популярната певица Йоанна Драгнева. Тя е водещата, която ще обяви вота на професионалното жури от България. 

За Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл могат да гласуват сънародниците ни в чужбина, техният вот ще формира 50% от крайния резултат за България. 

Телевотът започва след края на изпълнението на последната конкурсна песен и продължава 15 минути. Гласуването за България се осъществява с изпращане на номер 18 като SMS на посочения от местната телевизия номер. Зрителите имат право да гласуват до 20 пъти от един мобилен номер. Цената на един SMS е различна за всяка държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

1

Azarael

12.05 2018 в 16:12

Твърде е нисък на този етап имиджа на страната ни в региона,
както и сред бившите ни естествен съюзници от СИВ
и Варшавския договор /в това число и Русия/,
за да разчитаме на ПОЛОЖИТЕЛНО гласуване от
тяхна страна за България !