Фестивалът в Кан със символично издание през октомври

OFFNews 29 септември 2020 в 10:30 1549 0

Кинофествалът в Кан, който беше отменен през пролетта заради пандемията от COVID-19, ще организира символично мини издание в края на октомври с прожекция на четири филма от официалната селекция за 2020 г.

Минифестивалът ще започне във Фестивалния дворец с прожекция на "Триумф" на Еманюел Коркол и ще завърши с "Двамата алфредовци" на Брюно Подалидес.

От 27 до 29 октомври ще бъдат представени също "Истински майки" на японката Наоми Кавазе и "Начало "на грузинката Деа Кулумбегашвили, който спечели наградата "Златна раковина" за най-добър филм на кинофестивала в Сан Себастиан.

Жури, чийто състав ще бъде съобщен допълнително, ще присъди награди "Златна палма" за късометражен филм и наградите на Синефонадсион за нови таланти.

След като кинофестивалът в Кан беше отменен през пролетта, организаторите обявиха официалната селекция от 56 филма. Някои от тях бяха представени на други фестивали, като Венеция или Сан Себастиан.

Кинофестивалът във Венеция, макар и с много по-малко присъствие от обичайното и строг санитарен протокол, беше първият от големите, който показа, че празниците на седмото изкуство са възможни и в условията на пандемията от Covid-19.

Организаторите на кинофестивала в Кан, който е най-престижният в света, се надяват догодина да проведат 74-ото издание от 11 до 22 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови