Елизабет Банкс: Бях на 28 г., а ми казаха, че съм стара за роля

ОFFNews 22 юни 2016 в 20:19 8260 1

Елизабет Банкс.

42-годишната актриса и режисьор Елизабет Банкс разкри, че е била отхвърлена за ролята на любимата на Питър Паркър - Мери Джейн, по време на кастинга за снимките на първия филм за Човека паяк, защото е била твърде стара, предаде "Индепендънт".

По онова време Банкс е била на 28 години, само с 16 месеца по-голяма от Тоби Магуайър, който е нает да играе Спайдър-мен през 2002 г.

"Участвах в кастинга като Мери Джейн и си размнених няколко реплики с Магуайър. С него сме на приблизително една и съща възраст, но ми заявиха, че съм твърде стара за ролята. Рекох си: "Ами, добре, все пак знам в какъв бизнес съм", коментира тя пред сп. "Гламър".

Работата получила Кирстен Дънс, която тогава е била на около 20 г. Банкс взела по-малката роля на секретарката Бети Брант в следващите 2 филма за Спайдър-мен.

Днес актрисата е благодарна за случката, защото за разлика от много млади актриси, тя никога не се е превърнала в "еднодневка" заради външността си и е продължила кариерата си. 

В момента освен с актьорство тя се занимава с режисура и продуциране на филми, но напоследък е решила да се отдаде на семейството си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!