Ед Шийрън обвиняем за плагиатство в песента Thinking Out Loud

OFFNews 11 август 2016 в 08:46 6904 0

Британската звезда Ед Шийрън отново ще се изправи пред съда по обвинение в плагиатство. Според него певецът е копирал части от Let’s Get It On на Марвин Гей в песента си Thinking Out Loud.

Парчето беше цяла година в британския Топ 40. То е гледано повече от 1 милиард пъти в YouTube. Оглави и класациите в Австралия, Нова Зеландия, Дания, Нидерландия, Словакия. Спечели и награда "Грами" за песен на годината за 2016 г.

Жалбата е подадена от наследници на Ед Таунсенд, който е композирал песента Let’s Get It On (1973) и е съавтор на текста й. Делото ще се гледа във федерален съд в Ню Йорк. Според обвинението Шийрън е копирал елементи и в мелодията, и в хармонията, и в ритъма на своята композиция.

Говорител на Шийрън все още не е коментирал казуса.

Срещу британския певец се води и друго дело за плагиатство. То е за 20 млн. долара, заведено е от продуцентите Мартин Харингтън и Томас Ленърд, които твърдят, че песента на Шийрън "Photograph" е открадната от парчето на победителя в XFactor Мат Кардъл - "Amazing", пуснато през 2011. Делото се гледа в Калифорния. Според документите "Photograph" и "Amazing" споделят 39 идентични ноти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови