Джордж Р. Р. Мартин: Спрях да се впечатлявам от реакцията на публиката

OFFNews 19 август 2019 в 12:40 5482 0

Снимка Reuters/Robert Galbraith

Авторът на сагата „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин признава, че е по-натоварен от всякога и сериалът не му се е отразил добре.

Към момента той продължава сагата „Песен за огън и лед“, по която е направен сериалът на HBO, но все още няма изгледи тя да бъде завършена. Остават и други две книги – „Ветрове на зимата“ и „Сън за пролетта“.

„Имам нужда от повече часове през деня, повече дни през седмицата и повече месеци в годината, защото времето изглежда върви много бързо“, признава той пред „Гардиън“ с уморена усмивка.

Той не желае да обсъжда противоречивият край на телевизионния сериал, кога ще са готови книгите и здравето си, което е основна тема в интернет пространството, предвид възрастта на авторът, който е на 70 години.

Мартин споделя, че именно това, което е трябвало да го накара да се разбърза, го е забавило още повече.

„Всеки ден сядах да пиша и дори денят да беше добър, си казвах, че трябва да завърша тази книга. Написал съм само четири страници, а трябва да напиша четиридесет“, разказва той.

Последният сезон на „Игра на тронове“ бе излъчен през месец май, а краят на историята навлече много гняв и критика от страна на феновете. Джордж обаче коментира, че е успял да се изключи от цялото внимание.

Той споделя, че финалът на сериала няма да повлияе върху този на романа, когато седне да го пише. „Това нищо не променя. Не можеш да угодиш на всички, за това най-добре угоди на себе си. Спрях да се впечатлявам от реакцията на публиката. Някои теории са верни, други – не. Ще разберат, когато завърша историята“, казва авторът.

Мартин разказва, че отношенията му с читателите на книгите му вече не са същите. „Не искам да отида на купон и да трябва да се снимам с безкрайна опашка от хора. Това не е забавно, както беше преди – това вече е просто работа. Днес дори не мога да вляза и в книжарница на спокойствие, което преди много обичах да правя. Не мога просто да седна и да почета малко и да си тръгна с торба с книги. Сега хората ме разпознават в рамките на 10 минути и тълпата около мен се сформира незабавно. От славата се печели много, но и се губи“, споделя той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови