Диригентът Марк Кадин остава в БНР

OFFNews 26 май 2022 в 12:04 1129 0

Марк Кадин

Снимка БНР

Марк Кадин

Диригентът Марк Кадин остава в Симфоничния оркестър на БНР, като договорът му е подновен за още една година. Това сподели самият той в предаването на Веселин Дремджиев.

Преди дни стана ясно, че в оркестъра се трупа напрежение заради намерението на ръководството да обяви конкурс за длъжността след изтичане на договора на Кадин.

Музикантите от оркестъра направиха подписка и генералния директор на радиото Милен Митев да остави досегашния диригент на поста. Като основание те посочиха, че досега за тази позиция не е обявяван конкурс.

Марк Кадин е главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР от 2017 година. Към днешна дата договорът на родения в Украйна диригент с руско гражданство изтича. Според диригента опитът за смяната му не е политически, а идва заради конфликт, който през годините е имал с продуцентската къща на БНР, която, по думите му е реализирала "пълен погром относно рекламата, пиара, маркетинга". Според генералния директор пък изборът на нов диригент е начин оркестърът да се развива.

След като казусът стана публичен, от радиото дадоха знак, че ще вземат предвид и мнението на музикантите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови