Димитър Бербатов с призив: В битката с чудовища да не се превръщаме в такива

Футболистът и още петима забележителни български мъже разказват историите на успеха си

OFFNews 10 ноември 2022 в 18:36 3968 0

He is the man

Снимка dir.bg

Тазгодишните участници в He is the man

Шестима забележителни и успешни в своите сфери мъже разказаха историите на успеха си, различните битки и рецептите за победа б по време на четвъртото издание на традиционното събитие на Dir.bg He`s The Man.

Най-големият информационен портал в България събра на една сцена професионалисти, които оставят следи след себе си - професорът на революцията в IT света Мартин Вечев, бащата на ин-витрото проф. Атанас Щерев, директорът на Софийската филхармония маестро Найден Тодоров, най-превежданият и награждаван съвременен български писател Георги Господинов, един от най-обичаните български актьори Малин Кръстев и един от най-успешните ни футболисти Димитър Бербатов.

Ето и част от думите им пред публиката на събитието в столичния Sofia Live Club.

Актьорът Малин Кръстев - човекът, който знае, че животът не трябва да се режисира:

"Замислих се, че за толкова години на сцената битката, която водя от първото си стъпване на нея, е битката с унижението на държавата спрямо културата. Успяхме като оцеляхме толкова години при този интелектуален геноцид", заяви актьорът.

Директорът на Софийска филхармония и водещ на предаването за класическа музика „На концерт с БНТ“ маестро Найден Тодоров:

"Смятам, че човек, което вижда, това го спохожда. Аз съм свикнал да виждам хубавото по света и у хората. Лошото е, че онова нехубавото е много по-малко, но много по-шумно. Човек трябва да има здравословна глухота, за да се справи с това нехубавото", разкри своята рецепта за успеха той.

Създателят на Института за компютърни науки и изкуствен интелект - INSAIT проф. Мартин Вечев:

"Ако попитаме изкуствения интелект какви са правилата на успеха и въобще какво е успех, различните изкуствени интелекти ще отговарят по различен начин в зависимост от това на какви данни са натренирани. Но като цяло отговорът ще е различен и субективен.

Искам да видя децата на България през следващите 10, 20, 30 години като хора, които мислят не само за себе си, но и за другите. Смятам, че това е начинът да постигнеш и своите цели", категоричен е проф. Вечев.

Проф. Атанас Щерев - лекарят, който сбъдна мечтите на стотици семейства. Един от най-известните акушер-гинеколози, „бащата на ин- витрото“ в България:

"Казвам на моите колеги - "следвайте мечтите си и се пазете от илюзии". Но всеки млад човек трябва да следва мечтите си и да се мъчи да се прави това, което някой може да мисли за невъзможно. Но всеки трябва сам да открие разликата между мечта и илюзия. Аз ще ви дам един пример - Илон Мъск - никой не му вярваше, че ще постигне това, което беше казал, че ще постигне. Сигурен съм, че ще стигне и до Марс един ден", каза проф. Атанас Щерев.

Георги Господинов – писателят, който омагьосва с перото си и историите в книгите си:

"Моите убежища са книгите и дъщеря ми. Мисля, че на всички децата са ни много важни убежища. Само простите неща спасяват", обясни авторът на книгата „Времеубежище“. Как да се съхраним? По Вазов "Богатият - с парите, бедният - с труда", всеки с каквото може. Събира ни едно нещо, ние сме на страната на човешкото - тази тънка граница, на която се удържаме още - не бъди такъв, какъвто си, бъди човек".

Димитър Бербатов – един от най-добрите български футболисти:

Какво е общото между мъжете на сцената на He`s The Man?

„Футболът е изкуство, наука, а аз се опитвах да бъда професор и диригент. Това е през моята призма и така възприех участието на хората преди мен", пошегува се легендарният №9.

„Всеки има тъмни периоди в живота си. В това число и аз, но много важно е с кого споделяш и кого слушаш в такива моменти. В битката с чудовища, да не се превръщаме и ние в чудовища“, призова от сцената Бербатов.

За доброто настроение на публиката се погрижиха актьорът Михаил Билалов, който представи откъс от своя моноспектакъл "Бум-Бум: Еволюция на престъпното мислене" и певицата Михаела Филева, която завладя аудиторията с изпълненията си.

He`s The MAN! се провежда за четвърта поредна година след старта си през 2019 г. В първото издание се включиха д-р Станимир Сираков, Светослав Иванов, Юлиян Вергов, Ники Станоев, Филип Захариев, Станислав Трифонов-Насимо, Стойчо Младенов, Teoдосий Теодосиев, Денислав Коджабашев и Иво Христов.

През 2020 година, въпреки световната здравна криза, Dir.bg продължи традицията със серията "Време за мъже", в която историите си разказаха проф. Иво Петров, Графа, Михаил Билалов, Лазар Ангелов и Велизар Величков.

През 2021 година He`s The MAN! събра на тайна гала вечеря Лазар Радков, Пламен Русев, Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев в селекцията "В обувките на успеха!".

Ежегодното специално събитие He`s The MAN! може да следите и на платформата тук>>>

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !