''Диада'' спечели голямата награда на фестивал в Талин, но Яна и Алекс не са на награждаването

OFFNews 20 ноември 2023 в 19:39 3513 1

Екипът на

Снимка Личен архив

Екипът на "Диада" в Талин, дни преди награждаването

Филмът на Яна Титова „Диада“ получи голямата награда в категорията Just Film на кинофестивала PÖFF Tallinn Black Nights Film Festival в Талин, Естония, съобщават от екипа на продукцията. Призът е бил приет от Индрек Лаул – почетен консул на България в Естония. Захари Карабашлиев написа във Facebook, че вместо да отиде да получи наградата си, Яна Титова е останала в България заради рождения ден на своя мъж Алекс Алексиев и цялата компания са го празнували заедно някъде извън София.

„Диада“ е отличен измежду няколко десетки заглавия, включени в международната конкурсна програма, като „филм, който е завладяващ, сърцераздирателен, но и говори за важността на нашите социални отговорности по отношение на възпитанието. Филм, който съчетава страхотен сценарий, чудесна режисура и актьори, които играят с цялото си сърце“.

„Диада“ разказва историята на Дида, 16-годишно момиче от малък град, което мечтае да замине при майка си в Америка, където да сбъдне и друга своя съкровена цел – да учи рисуване. За броени часове животът ѝ се преобръща, а нужната подкрепа липсва - както от страна на най-добрата ѝ приятелка Ива, така и от страна на възрастните

Играят Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева, Жана Яковлева. Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година, а оператор е Мартин Балкански.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!