Деца рисуват, вдъхновени от спектакли в Младежкия театър и театър "София"

ОFFNews Последна промяна на 15 април 2016 в 17:56 2828 0

Рисунката, която спечели първа награда в конкурса на Младежкия театър по "Алиса в Страната на чудесата".

Във второто издание на „Месец на театъра“, инициатива на "Love Theater", ще се проведе и акцията „Мостът между поколенията“ – ателие по рисуване за деца в Младежки театър „Николай Бинев“ и театър „София“.

По време на работилницата участниците ще рисуват на тема „Изкуство за малки и големи“. Жури ще определи най-добрите рисунки, които ще бъдат окачени в Дома за ветерани на изкуството и културата в София.

В Младежкия театър ателието ще се проведе на 23 април (събота) след спектакъла „Спящата красавица“, който започва в 11.00. След неговия край децата ще рисуват, вдъхновени от видяното на сцената. Актьорите Ярослава Павлова и Александър Хаджиангелов ще помагат на участниците.

Художествените материали, необходими за рисунките, са любезно предоставени от верига книжарници “Orange center”. Също така книжарницата и нейните партньори осигуряват и награди за трима от участниците, които ще бъдат раздадени на томболен принцип.

Броят на децата, които ще рисуват, е органичен. 50 деца ще имат възможност да се включат в ателието. За целта на касата на Младежкия театър ще бъдат на разположение 50 карти, заявяващи участие. Всяко дете, което има желание да се включи, ще получи карта (до изчерпване на количествата).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови