Quantcast

Деца рисуват, вдъхновени от спектакли в Младежкия театър и театър "София"

ОFFNews Последна промяна на 15 април 2016 в 17:56 1833 0

Рисунката, която спечели първа награда в конкурса на Младежкия театър по "Алиса в Страната на чудесата".

Във второто издание на „Месец на театъра“, инициатива на "Love Theater", ще се проведе и акцията „Мостът между поколенията“ – ателие по рисуване за деца в Младежки театър „Николай Бинев“ и театър „София“.

По време на работилницата участниците ще рисуват на тема „Изкуство за малки и големи“. Жури ще определи най-добрите рисунки, които ще бъдат окачени в Дома за ветерани на изкуството и културата в София.

В Младежкия театър ателието ще се проведе на 23 април (събота) след спектакъла „Спящата красавица“, който започва в 11.00. След неговия край децата ще рисуват, вдъхновени от видяното на сцената. Актьорите Ярослава Павлова и Александър Хаджиангелов ще помагат на участниците.

Художествените материали, необходими за рисунките, са любезно предоставени от верига книжарници “Orange center”. Също така книжарницата и нейните партньори осигуряват и награди за трима от участниците, които ще бъдат раздадени на томболен принцип.

Броят на децата, които ще рисуват, е органичен. 50 деца ще имат възможност да се включат в ателието. За целта на касата на Младежкия театър ще бъдат на разположение 50 карти, заявяващи участие. Всяко дете, което има желание да се включи, ще получи карта (до изчерпване на количествата).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !