Chet Faker и Wax Tailor закриха взривяващо третото издание на Sofia Live Festival

OFFNews 28 юни 2023 в 11:04 800 0

Chet Faker

Снимка Sofia Live Festival

Chet Faker

След 3 изключително вълнуващи дни, 15 страхотни концерта, хиляди щастливи хора и истински фестивален дух, приключи третото издание на Sofia Live Festival.

Въпреки динамичните метеорологични условия, можем смело, усмихнато и на висок глас да кажем, че тазгодишното издание приключи успешно и ще остави силен отпечатък в сърцата на хората, които споделиха тази незабравима фестивална емоция с нас.

Първият ден премина под жаркото слънце и музиката на страхотните Love’n’Joy, дяволски яките Me and My Devil, твърдото гръцко присъствие на 1000mods и завърши със супер зареждащите сетове на UNKLE, KiNK и Rachel Row.

В събота слушахме за първи път на живо феноменалния Benny Sings, който донесе слънчевото настроение в по-мрачния и дъждовен ден, и подлуди от танци всички присъстващи.

Преди него се изявиха дебютиращото дуо Woomb, ексцентричната украинка Alina Pash и българската индъстриъл банда NOCKTERN. Дръм енд бейс легендата Roni Size и родното музикално дуо 1000 names закриха подобаващо втората фестивална вечер.

Кулминацията беше в неделя, когато за първи път на родна сцена се качи соул и трип-хоп величието Chet Faker, който неизбежно заплени присъстващите с безкомпромисното си изпълнение. Със своята харизма и уникален стил, Chet Faker впечатли хилядите меломани дошли да чуят неповторимия му глас и вдъхновяваща музика, и закри фестивала зашеметяващо.

Не останаха в сянката и артистите, които се качиха преди него на сцената. Младата певица Vianne се отличи със своя неподправен талант, а супер впечатляващият Bulgarian Cartrader (BCT), който се качва за първи път за на родна сцена, се раздаде максимално и завладя публиката с уникалната си енергия. Неповторимият Wax Tailor пък създаде истинска магия на сцената, предизвиквайки възхищението на публиката.

Организаторите на фестивала благодариха на екипа и на всички медийни партньори.

Фестивалът е част от "Календар на културните събития на Столична община" 2023г. и се проведе с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки