Борис Гребенщиков пристига за концерт в София

Една от емблемите на руския рок ще свири в ''Топлоцентрала'' на 27 януари

OFFNews 10 ноември 2022 в 08:18 4702 0

Борис Гребенщиков

Снимка Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала"

Борис Гребенщиков

"Тази война е безумието и срамът на Русия" - с тези думи Борис Гребенщиков, фронтменът, композитор и текстописец на легендарната руска група "Аквариум" обясни позицията си спрямо започнатата от Путин война още в първият и ден.

Гребенщиков, една от емблемите на руската нова музика от началото на 80-те пристига за свой концерт в София. Гребенщиков живее в Лондон и заедно с "Аквариум" продължава активната си концертна дейност в цял свят, макар че вече е почти 70 годишен.

БГ (както сам се нарича Гребенщиков) има в биографията си над 50 музикални албума (самостоятелно и с групата си) и се е превърнал в една от легендите на несъгласната руска музика, заедно с Виктор Цой и Юрий Шевчук. Текстове на Гребенщиков са пълни с поетически метафори, източна философия, остра ирония. Силно влияние в музиката му има градския фолклор, руската народна музика, но някои от песните му могат спокойно да бъдат съотнесени и към world music жанра. 

"Аквариум" в момента е група, която е съставена не само от руски музиканти. В бандата има ирландец, англичанин.

Концертът на Гребенщиков ще е на 27 януари 2023 година в Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София.

Билетите вече са в продажба, като при покупка до 15 декември 2022 – седящите места са с цена – 80 лева, а правостоящите - 60 лева
При покупка след 15 декември 2022 – седящите билети ще са на цена 100 лева, правостоящите -  80 лева.

Събитието във Фейсбук можете да проследите тук:

Билети можете да закупите тук:

"Топлоцентрала" отваря врати в 19 часа, а концертът е с начален час 20.00.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!